Gemeente stimuleert fietsen met winterfietsactie ‘Heel Sittard-Geleen fietst’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zaterdag 26 januari start in aanwezigheid van de wethouders Joosten (mobiliteit) en Schmitz (duurzaamheid) de winterfietsactie ‘Heel Sittard-Geleen fietst’ voor inwoners van Sittard-Geleen.

Met deze winterfietsactie, die vorig jaar voor het eerst succesvol is georganiseerd, stimuleert de gemeente forenzen met de fiets naar het werk te gaan. Inwoners kunnen deelnemen aan de actie tot 23 februari.

“Op deze manier wordt de spits door meer mensen gemeden en het is een concrete manier om milieu- en C02-doelstellingen te bereiken”, zegt wethouder Kim Schmitz (duurzaamheid). “De actie is bovendien een laagdrempelige manier om een e-bike of speedbike uit te proberen als alternatief vervoermiddel voor de auto”, vult wethouder Eefje Joosten (mobiliteit) aan. “Met als resultaat dat mensen voortaan ook daadwerkelijk voor het woon-werkverkeer kiezen voor de fiets of de e-bike.”

Proefperiode van 26 januari tot 23 februari

Deelnemers kunnen kosteloos een leenfiets ophalen en inleveren bij het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Ophalen kan op zaterdag 26 januari en zaterdag 9 februari tussen 13:00 en 15:00 uur; terugbrengen 23 februari tussen 10:00 en 11:00 uur. Het aanmeldformulier voor de winterfietsactie en meer informatie over de praktische zaken is te vinden op Maastricht Bereikbaar.

Eigen fiets

Deelnemers aan de actie kunnen zich ook met de eigen (elektrische) fiets inzetten voor het milieu en tal van kilometers bij elkaar fietsen deze winter. Zij kunnen hun ervaringen delen op www.heel-sittard-geleen-fietst.nl en kans maken om een Fitbit Alta (ter waarde van 150 euro) te winnen.

Mobiliteitsprogramma Maastricht Bereikbaar

Na het succes van de eerdere e-bike proefperiode, begin 2018, hebben de gemeente Sittard-Geleen en Maastricht Bereikbaar opnieuw de handen in elkaar geslagen. De fietsen voor deze winterfietsactie worden beschikbaar gesteld door het mobiliteitsprogramma Maastricht Bereikbaar, waar de gemeente Sittard-Geleen als partner bij is aangesloten. Samen met andere gemeenten en bedrijven in de regio Zuid-Limburg werkt Maastricht Bereikbaar aan het verbeteren van de bereikbaarheid van de regio; onder meer door slim reizen te promoten.

» Reserveer uw e-bike en ga lekker winterfietsen!

'

Reacties

article
152809
Zaterdag 26 januari start in aanwezigheid van de wethouders Joosten (mobiliteit) en Schmitz (duurzaamheid) de
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190125/gemeente-stimuleert-fietsen-met-winterfietsactie-heel-sittard-geleen-fietst/
2019-01-25T11:20:04+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2018/12/19131328/elektrische-fiets-e-bike.jpg
E-bike, elektrische fiets
Gemeenteberichten, Nieuws