Mei geplaatst op dak (ver)nieuwbouw DaCapo College

V.l.n.r.: Hans Teunissen, Maurice Groten, Pieter Meekels en Erik Smeets
V.l.n.r.: Hans Teunissen, Maurice Groten, Pieter Meekels en Erik Smeets
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Vrijdagmiddag werd het bereiken van het hoogste punt van het op de Havikstraat 5 in aanbouw zijnde DaCapo college gevierd met het plaatsen van ‘de Mei’.

Dat gebeurde in het bijzijn van deputé Hans Teunissen, de wethouders Pieter Meekels, Kim Schmitz en Berrie van Rijswijk, Erik Smeets van Mertens Bouw en Maurice Groten, de voorzitter van het college van bestuur van het DaCapo College.

Het DaCapo College wordt gevestigd op de plek waar tot voor twee jaar geleden nog Zuyd Hogeschool was gevestigd. Het schoolgebouw wordt zeer ingrijpend verbouwd om het geschikt te maken. Wie er zijn opleiding heeft gehad en er daarna nooit meer langs is gereden zal het gebouw met geen mogelijkheid meer herkennen.

Het gebouw is op de trappenhuizen en toiletgroepen na volledig gestript en wordt voorzien van nieuwe gevelplaten die niet alleen meer licht doorlaten, maar die ook een zeer hoge isolatiewaarde hebben, waardoor het energieverbruik naar beneden zal gaan. Verder wordt het gebouw voor warmte in de winter en koeling in de zomer aangesloten op het Groene Net en voldoet het gebouw aan het frisse scholen concept, dat zorgt voor een CO2-gecontroleerde leeromgeving.

Het gebouw is verdeeld in een aantal blokken en leerpleinen die zorgen voor een voor de leerlingen overzichtelijke en kleine setting.
In juni wordt het gebouw opgeleverd en kan worden begonnen met de inrichting, zodat in augustus zo’n 1100 leerlingen er aan het nieuwe schooljaar kunnen beginnen.

Open dagen

Vandaag kunnen leerlingen van groep 7 en 8 van het basisonderwijs samen met hun ouder(s)/verzorger(s) van 10:00 tot 16:00 uur de open dag in het nieuwe gebouw bezoeken.

Nieuwe leerlingen van het praktijkonderwijs en hun ouder(s)/verzorger(s) zijn van 10:00 tot 14:00 welkom op de locatie Einighauserweg 25 in Geleen.

Op zondag 3 februari zijn de huidige leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) van 12:00 tot 16:00 uur welkom om er een kijkje te komen nemen.

» Meer informatie vindt u op de website ikbendetoekomst.nl.

Cookieinstellingen