Jong talent op het podium bij Prinses Christina Concours Maastricht

Foto: CC0 via Pixabay

Ruim 60 jonge musici (12 tot en met 19 jaar) doen in het weekend van 8, 9 en 10 februari mee aan het Prinses Christina Concours in de regio Zuid 2.

De selecties worden vrijdag en zaterdag gehouden in Kumulus. Ongeveer zeven deelnemers gaan door naar de regiofinale op zondag 10 februari in het Conservatorium Maastricht. Bijzondere, muzikale dagen waar publiek welkom is om te komen luisteren.

Tussen januari en april organiseert het Prinses Christina Concours zes regionale concoursen door het hele land, gevolgd door de Nationale Halve Finale en de Nationale Finale. Ruim 400 jonge musici uit heel Nederland hebben zich voor de wedstrijd aangemeld. Op het concours in Maastricht doen ruim 60 deelnemers mee uit onder meer Maastricht, Sittard en Heerlen, maar ook uit de grensregio’s van België en Duitsland.

De selectiedagen zijn bijzondere dagen, die gratis te bezoeken zijn. Iedere deelnemer treedt tien minuten op voor jury en publiek. Tussen de optredens door is er voldoende gelegenheid om binnen te komen of de zaal te verlaten.

De beste deelnemers mogen optreden tijdens de regiofinale op zondag 10 februari in het Conservatorium in Maastricht. Zij maken kans op mooie prijzen en een plek in de Nationale Halve Finale in Den Haag.

Deelnemers uitgelicht

De jongste deelnemer is Xuanxuan uit Maastricht. Ze is 10 jaar en speelt piano: “Ik doe mee om andere kinderen te ontmoeten en eventueel een kinderband of kinderkamerorkest te vormen. Het is super gezellig om samen muziek te maken!”

Kristien komt uit Diepenbeek in België en zingt. Met haar 20 jaar is ze de oudste deelnemer van dit concours. Over haar ‘instrument’ zegt ze het volgende: “Ik hou van zingen omdat het eigenlijk slechts een onderdeel is van een groter geheel. Zingen is een totaalpakket waarbij inleving, emotie en acteren net zo belangrijk zijn als de techniek. En taal en uitspraak zijn ook belangrijk. Als zanger moet je een echte duizendpoot zijn!”

Waar en wanneer

De selecties zijn gratis te bezoeken en vinden plaats op vrijdagavond 8 februari en zaterdag 9 februari in Kumulus in Maastricht. Voor de regiofinale in het Conservatorium in Maastricht is een toegangskaartje nodig. Kaarten zijn te koop via [email protected] of telefonisch te bestellen via 088-1050050.

Cookieinstellingen