Burgemeester sluit Diego’s Tuincentrum in Geleen

Foto: beeldcitaat google

Burgemeester Sjraar Cox sluit vandaag Diego’s Tuincentrum aan de Rijksweg-Noord te Geleen voor een periode van 6 maanden op basis van de Opiumwet.

De burgemeester heeft dit besluit genomen naar aanleiding van de grootschalige actie op 20 november 2018 in de strijd tegen drugs. Tijdens deze actie zijn 29 invallen gedaan en 14 personen aangehouden. Een van de verdachten is de eigenaar van Diego’s Tuincentrum. Uit informatie van de politie blijkt dat de locatie Diego’s Tuincentrum een centrale rol vervulde bij de grootschalige handel in hennepstekken.

Om dit soort overtredingen een halt toe te roepen, heeft de burgemeester besloten Diego’s Tuincentrum tijdelijk te sluiten. De sluiting is volgens de burgemeester een duidelijk signaal dat de handel in verdovende middelen onder geen enkele voorwaarde wordt getolereerd. In de afgelopen periode zijn nog 3 andere panden gesloten naar aanleiding van de drugsactie op 20 november 2018. De sluiting van 3 andere panden is nog in procedure.

Gezamenlijke aanpak

In Limburg werken overheidspartners als Politie, Openbaar Ministerie, RIEC, Belastingdienst en de gemeenten intensief samen om ondermijnende en georganiseerde criminaliteit een halt toe te roepen. De drugsactie in november volgt uit deze intensieve gezamenlijke aanpak.

 

Reacties

Cookieinstellingen