Nieuwstadt krijgt dialect-passiespelen

Foto: CC0 via Pixabay

Op 9 april 2022 wordt in Nieuwstadt een dialectversie van het lijdensverhaal van Jezus opgevoerd: ’t Passieverhaol.

Dat meldt stichting Tiba, die tijdens een informatie- annex brainstormbijeenkomst in januari het plan voor de dialectversie ontvouwde. En inmiddels is de kogel door de kerk: de opvoering van ‘t Passieverhaol wordt realiteit.

In overleg met de gemeente Echt-Susteren is besloten om de opvoering te plannen op zaterdag 9 april 2022. Dat is ver vooruit, want om er een kwalitatief hoogstaand spektakel van te maken vergt de voorbereiding de nodige tijd

In de tussentijd viert harmonie Les Amis Réunis uit Nieuwstadt haar 125-jarig bestaan en vindt in 2021 de Heiligdomsvaart plaats in Susteren. En verder is dan ook de uitvoering van de gebiedsvisie Nieuwstadt afgerond.

Ondanks het feit dat er nog ruim drie jaar is te gaan tot de opvoering wordt nu al gestart met de voorbereidingen, zo laat stichting Tiba weten. Op maandag 25 maart vindt om 20:00 uur in het gemeenschapshuis in Nieuwstadt een bijeenkomst plaats waarop het bidbook wordt gepresenteerd dat de verschillende werkgroepen gaan gebruiken. Ook is er aandacht voor een uitvoerige tijdlijn en zal het bestuur van ’t Passieverhaol zich aan u voorstellen.

Reacties