Coalitie Sittard-Geleen en Spa kiezen voor ‘andere samenwerkingsvorm’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De partijen die in de gemeenteraad van Sittard-Geleen een coalitie vormen – tot 18 februari inclusief SPA – hebben een gezamenlijk persbericht doen uitgaan.

Daarin wordt gemeld dat Spa niet langer deel uitmaakt van de coalitie met gob, GroenLinks, PvdA, DNA, SP en VVD. Spa ondertekende in mei vorig jaar smen met genoemde partijen het coalitite-akkoord.

“SPA heeft echter het afgelopen jaar bij verschillende dossiers vaker laten zien, graag ‘een eigen koers’ te varen. Deze situatie en manier van samenwerken is in een aantal gesprekken tussen de fractieleider van Spa en een afvaardiging van de overige coalitiepartijen besproken. Het is helaas niet gelukt om op een lijn te komen”, zo valt in het persbericht te lezen.

De partijen zijn daaruit samen tot de conclusie gekomen dat Spa ingaande 18 februari 2019 geen deel meer uit maakt van de coalitie. Verder is afgesproken dat op incidentele dossiers de samenwerking gezocht zal worden.

“De partijen GOB, GroenLinks, DNA, SP, VVD en PVDA hebben de afgelopen maanden laten zien dat ze goed kunnen samenwerken, een enkele keer afwijkende standpunten kunnen hebben maar vooral de samenwerking met elkaar steeds weer opzoeken. We hebben een prachtig coalitie akkoord waar we nog 100% achter staan en hebben als doel de gemeente Sittard-Geleen de komende jaren weer financieel gezond te maken. We hebben veel vertrouwen in de komende perioden”, zo besluit het persbericht.

Cookieinstellingen