Groot kussengevecht in Geleen

Foto: CM Geleen

Elke eerste zaterdag van april is het wereldwijd ‘International Pillow Fight Day’. Wereldwijd vinden er in meer dan 100 steden kussengevechten plaats.

Onder de noemer ‘Altijd wat nieuws, centrum Geleen’ vinden er op zaterdag 6 april ook in de ‘Waereldsjtad’ diverse kussengevechten plaats.

International Pillow Fight Day

Het idee om in het centrum van Geleen één groot kussengevecht te organiseren komt van enkele ondernemers. Zij zijn met een uitgewerkt plan naar het Geleense Centrummanagement gestapt. “Omdat we als organisatie graag uitdagende, niet altijd voor de hand liggende, evenementen willen organiseren hebben we besloten om dit evenement in samenwerking met de ondernemers te organiseren”, aldus Davey Nieuwendijk namens Centrummanagement Geleen.

De organisatie gokt op 250 tot 750 deelnemers, afhankelijk van het weer. Rond de klok van 14:00 uur zal het gevecht losbarsten. Naast een traditioneel kussengevecht denkt de organisatie ook aan een kussengevecht op hoogte. Tevens is er deze dag een kussenmarkt en staan er enkele springkussens.

Spelregels

Deelname aan het kussengevecht is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Er zijn wel wat spelregels aan het evenement verbonden:

  • Sla alleen met zachte kussens zonder veren;
  • Niet te hard slaan;
  • Niet slaan naar mensen zonder kussen of met camera’s;
  • Zet je bril af voor je je in ‘het gevecht’ mengt;
  • Deelname is geheel op eigen risico!

Een eigen kussen meenemen mag, als dit maar zonder veren is. Er zijn ook – zo lang de voorraad strekt – kussens tegen € 5,00 borg verkrijgbaar bij het secretariaat.

Nieuwendijk: “Ook handig om te weten: het dragen van een pyjama of leuke verkleedkleren wordt aangemoedigd. Wij zijn benieuwd!”

Kortom, nodig je vrienden, klasgenootjes en familieleden uit voor het Facebook-evenement ‘Wereld-Kussengevecht-Dag’ en zorg dat je erbij bent. Voor € 10,00 kun je een kussen bestellen dat voorzien is van jouw eigen afbeelding.

» meer informatie

kussengevecht

Reacties

Cookieinstellingen