Vragen gob over voortgang schaats- en zwemvoorzieningen

zwembad De Nieuwe Hateboer
zwembad De Nieuwe Hateboer
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Meer dan een jaar geleden nam de gemeenteraad het besluit in te stemmen met het voornemen om op de locatie van Glanerbrook één centrale stedelijke zwemvoorziening te vestigen.

Die moet uiterlijk klaar zijn in 2025 en zal moeten bestaan uit een ijshockeyhal, twee 25-meter baden, een doelgroepenbad en binnen- en buitenbaden voor recreatie.

Vervolgtraject

Daarnaast stemde de raad in met een vervolgtraject, waarin op diverse vragen een antwoord moet worden gegeven.

Allereerst moet een verkenning plaatsvinden of er draagvlak bestaat voor cofinanciering voor de plusvariant, die bestaat uit respectievelijk een 50-meter bad en een 333-meter ijsbaan.

Ten tweede moet er een planbeoordeling van de stedelijke centrumvoorziening op de locatie Glanerbrook worden uitgevoerd, inclusief beoordeling bestemmingsplannen, parkeren, ontsluiting en overige aspecten ruimtelijke ordening en veiligheid.

Verder dient een uitwerking plaats te vinden van de voorkeursvariant op basis van planbeoordeling.

Ten vierde dient te worden onderzocht hoe het is gesteld met de bezetting van de overige binnen- en buitensportvoorzieningen in relatie tot de
totale beschikbare capaciteit in Sittard-Geleen (binnensport). Doelstelling hiervan is nagaan of een sluitende businesscase haalbaar is voor de ‘achterblijvende locaties’.

En tenslotte moet worden vastgesteld of in relatie tot de achterblijvende accommodatie-onderdelen een doelmatige lokale zwemvoorziening op sportcentrum het Anker in Buchten kan blijven bestaan en verder of een lokale recreatieve zwemvoorziening bij de Nieuwe Hateboer mogelijk is in relatie tot de hier voorziene toekomstige gebiedsontwikkeling (o.a. manage).

Vragen

Het gob-fractielid Myra Wijnen stelt het College van B&W een aantal vragen over het vervolgtraject. Allereerst wil zij weten wat de stand van zaken van het vervolgtraject momenteel is en welke acties door de huidige drie exploitanten (Laco, Het Anker en de Sportstichting) in gang zijn gezet. Verder wil zij weten of er al duidelijkheid is over de bereidheid van de Provincie Limburg om financiële steun te verlenen en tenslotte vraagt ze het College om de raad periodiek te informeren over de voortgang van het vervolgtraject.

Cookieinstellingen