Week voor de Gezonde Jeugd met buurtsafari’s in Sittard-Geleen

Foto: CC0 via Pixabay

Van 11 tot en met 15 maart vindt de Week voor de Gezonde Jeugd plaats, een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG).

Ook in de gemeente Sittard-Geleen wordt een stap vooruit gezet naar een gezonde omgeving voor de jeugd. Zodat ze fysiek, psychisch en sociaal beter toegerust is voor de toekomst. Voor kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van de basisscholen organiseert Ecsplore daarom in elke stadsdeel leuke buurtsafari’s.

Buurtsafari

De buurtsafari is een speurtocht voor kinderen die ze samen met vrienden of familie kunnen lopen. Onderweg krijgen de deelnemers op verschillende plekken in de buurt opdrachten over sport, bewegen en gezonde voeding. Ook bezoeken ze een (buurt)supermarkt voor een leuke opdracht. Zo maken kinderen én begeleider(s) op een laagdrempelige manier kennis met een aantal zaken rondom een gezonde leefstijl. De buurtsafari’s zijn dus niet alleen leuk, maar ook nog eens super leerzaam!

Doe mee!

Elke dag is er in een ander stadsdeel een buurtsafari van 16:00 tot ongeveer 18:00 uur. Het volledige programma inclusief vertrek- en eindpunt is te lezen op www.ikinactie.nl, waar deelnemers zich ook eenvoudig en snel kunnen inschrijven. Bij elke inschrijving (maximaal 6 deelnemers) dient zich minimaal één volwassene als begeleider in te schrijven.

JOGG-aanpak

Sinds 2014 is Sittard-Geleen een JOGG-gemeente. Ecsplore en Leerbedrijf SPRINT zetten zich dagelijks in voor het bevorderen en stimuleren van een gezonde leefstijl bij kinderen. In samenwerking met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven, GGD/JGZ en andere zorgverleners streven zij naar een omgeving waarin gezonde keuzes voor kinderen en jongeren de normaalste zaak van de wereld is.

Reacties