Fotoverslag grote optocht Sittard 2019

Zondag trok in Sittard de grote carnavalsoptocht door de straten van het centrum. Ditmaal geen stralend blauwe hemel zoals bij de Kènjeroptoch, maar dat mocht de pret niet drukken, want het bleef gelukkig droog.

Zo’n 99 enkelingen, koppeltjes, kleine, middelgrote en grote groepen, middelgrote en grote carnavalswagens en muziekgezelschappen trokken na een korte reclamestoet aan het publiek voorbij. Thema’s die vaker dan eens aan de orde kwamen waren de precaire financiële situatie van de gemeente, het Oktoberfeest, de verwikkelingen bij stadscarnavalsvereniging De Marotte Zitterd, het klimaat (gelinkt aan het ontbreken van (een) vorst) en de läöker in d’n optoch. Enkelingen, koppeltjes en kleine en middelgrote groepen voerden vaak rake en hilarische acts op. Soms draaide het puur om de kolder (Marottineke, Hoog Bezuik) en in andere gevallen werd de actualiteit op de hak genomen (Bevriejingsfestival trök nao Remunj, Marotte oppe sjöp, Veer make d’r ein pötje van, Van ’t gaas aaf). Soms zag je toeschouwers even nadenkend de wenkbrauwen fronsen – tot het kwartje viel.

De praalwagens waren dit jaar weer de fraaie en imposante blikvangers van de stoet. De stoet werd afgesloten met de prinsenwagen, waar vanaf stadsprins Rob I duizenden sinaasappels naar de toeschouwers langs de route gooide.

Bekijk de foto’s door op de afbeelding boven dit bericht te klikken.

Dossier: Carnaval

Reacties

Cookieinstellingen