Ontwikkelingen rond Mariahof Overhoven

... al jaren leegstaand
... al jaren leegstaand
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Wethouder Pieter Meekels heeft middels een aan de gemeenteraad memo laten weten dat behalve Stichting De Woongroep nu ook andere partijen de gelegenheid hebben om een bieding te doen op de Mariahof in Overhoven.

Het voormalige kloostercomplex staat al vele jaren leeg. Al geruimte tijd wordt gewerkt aan de herontwikkeling van het rijksmonumentale complex.

Stichting De Woongroep wil in het gebouw een zorginitiatief ontwikkelen. Eind vorig jaar is gebleken dat De Woongroep (nog) geen zekerheid kan krijgen over de financiering van haar initiatief.

Omdat de afgelopen tijd meerdere andere partijen hebben aangegeven interesse te hebben in de ontwikkeling van de Mariahof heeft de gemeente besloten de exclusiviteit die De Woongroep had voor de ontwikkeling van Mariahof niet te verlengen. Hierdoor hebben nu ook de andere partijen de gelegenheid om een bieding te doen. Het uitgangspunt daarbij blijft dat Mariahof een zorggerelateerde functie krijgt.

De partijen die benaderd zijn hebben de afgelopen aan de gemeente kenbaar gemaakt interesse te hebben in de ontwikkeling van het complex. In totaal zijn er – inclusief De Woongroep – nu vier partijen in de markt. Ze moeten vóór 1 mei reageren.

Cookieinstellingen