Spacecake voor Sittardse verzorgingshuizen

Spacecake van Hoog Bezuik
Spacecake van Hoog Bezuik
Foto: Zittesje Revuu

Op 9 november gaat de Sittardse revuu ‘Hoog bezuik’ in prémière. Liefst negen voorstellingen zullen dan door het Sittardse revuegezelschap opgevoerd worden in schouwburg De Domijnen.

De datum van de eerste voorstelling ligt niet voor niets in de buurt van 11 november. De Sittardse revuecultuur is immers nauw verweven met het begin van het carnavalsseizoen in de Marottestad.

Zoals bekend leverde Toon Hermans, in navolging van de grondleggers van het eerste uur zoals onder andere Zef Dullens en Harie Peters, een enorme bijdrage aan het verankeren van de revuecultuur in Sittard. In 1931 startte op het biljart van het voormalige Sittardse café Victoria de theaterloopbaan van Toon Hermans. Zijn eerste optredens waren imitaties van destijds bekende personages. Drie jaar later (1934) bracht de carnavalsvereniging van Toon Hermans, de Aanhauwtesch,  de revue Mer moud hauwte op het toneel. Met zijn optreden had Toon Hermans naam en faam gemaakt in Sittard en een paar maanden later richtte hij het Sittardsche Revuegezelschap op.

Naast het instandhouden van de revuecultuur zet de Zittesje revue zich heden ten dage ook in voor de medemens in Sittard. Om de sjpas en de lach van de vastelaovend nog even te behouden, verraste de Zittesje revue onlangs enkele Sittardse verzorgingshuizen met een dvd waarop de registratie, mede mogelijk gemaakt door Maarten Welzen van Welzen Studio’s, van de vorige revue stond. Naast de dvd werden tientallen speeskeeks afgeleverd bij de verzorgingshuizen om te nuttigen op het moment dat men naar de registratie aan het kijken is. De speeskeek is een ludieke knipoog naar de nieuwe titel en inhoud van de revue Hoog bezuik die in november dit jaar opgevoerd zal worden.

De kaartverkoop voor de revue start op 1 april aanstaande. Via het digitale ticketsysteem van schouwburg De Domijnen zijn de kaarten dan om 21:30 uur, na afloop van de cabaretshow De Gevleugelde Druimer van Cyrille Niël, te bestellen. De entreebewijzen, inclusief pauzedrankjes,  kosten 28,50 euro.

Bij de foto boven dit bericht: de speeskeek van de Zittesje revuu wordt overhandigd aan de dagbestedingsmedewerkers van Zuyderland: Gerda Custers (De Lemborgh), Sylvia Timmers (De Kollenberg) en Mirjam Schepers (De Baenje).

 

Cookieinstellingen