Prachtig jubileumaffiche voor Mama’s Pride Festival 2019

Presentatie van het affiche van Mama's Pride 2019
Presentatie van het affiche van Mama's Pride 2019
Foto: SGN

In het weekend 11 en 12 mei aanstaande vindt in het Burgemeester Damenpark in Geleen de 25e editie plaats van Mama’s Pride.

Het affiche van de jubileumeditie van dit vriendelijke – gratis toegankelijke – festival dat jaarlijks wordt gehouden in het weekend van Moederdag werd vanmiddag gepresenteerd. En er staan mooie namen op, van bands die in deze regio een klinkende naam hebben, maar soms ook (van) ver daarbuiten.

Op een feest hoort de Janse Bagge Bend. Er is nog meer Limburgs geluid met Valsj Plat XL en Mijn Carboon XS (een vervolg op een eerder project van Mama’s Pride). En ook ronduit werelds geluid van Limburgse origine van festivalafsluiter DeWolff, de succesvolle band uit Geleen keert op Moederdag terug naar de bakermat en geeft de jubileumeditie extra glans.

Verder prijken op het affiche onder meer namen als die van Coely (hiphop van de Belgische versie van Beyoncé – maar dan beter aldus mede-organisator Koen van den Berg), Bad Manners (GB), Portland (B), The sore losers (B).

Bijzonder zijn de optredens van de band The Dream en George Baker. Eerstgenoemde band stond 50 jaar geleden op de eerste editie van Pinkpop en bestaat momenteel nog uit 3 oudgedienden, aangevuld met jongere muzikanten. Ook George Baker stond 50 jaar geleden op Pinkpop en keert op MP 2019 terug op uitnodiging van sponsor Bavaria.

Mama’s Pride 2019 begint op zaterdagmiddag 11 mei om 15:00 uur in het Burgemeester Damenpark in Geleen en is gratis toegankelijk.

» website Mama’s Pride

Het festival wordt geopend door de winnaar van bandwedstrijd Podiumvrees. Welke band dat zal zijn wordt aanstaande zaterdagavond bekend in De Reünie.

Mama's Pride
Wethouder Berry van Rijswijk (evenementen) met het jubileum-affiche
Cookieinstellingen