Stabat Mater door Ad Mosam – Pergolesi, Vivaldi en Scarlatti

Met een wonderschoon Stabat Mater programma presenteert AD MOSAM BaRock op donderdag 28 maart in schouwburg De Domijnen in Sittard het derde concert in de serie ‘PUUR Talent & Excellent’.

Het concert begint om 20:00 uur. Op vrijdag 29 maart volgt om 20:00 uur een tweede uitvoering in podium Domani in Venlo. Voor beide concerten zijn nog maar enkele kaarten beschikbaar!

» bestel kaarten voor De Domijnen

‘STABAT MATER’ Pergolesi/Vivaldi/Scarlatti

In de loop van de geschiedenis heeft het Stabat Mater talrijke componisten geïnspireerd tot het schrijven van de meest ontroerende werken. Pergolesi’s Stabat Mater is niet alleen het meest bekende, het is ook een versie vol diepe emotie en menselijk drama.

In dit concertprogramma wordt Pergolesi voorafgegaan door het Stabat Mater van Vivaldi, dat extroverter is. Met het onbekende juweel Salve Regina van zijn beroemde voorbeeld Alessandro Scarlatti beëindigen de excellente barokspecialisten van Ad Mosam dit passieprogramma.

Solisten zijn Elke Janssens, sopraan en Minho Jeong, altus. Ad Mosam staat onder leiding van Huub Ehlen.

Het concert wordt geopend door bijzondere talenten uit de regio. Ad Mosam coacht en begeleidt de talenten en leent hun de eerste 10 minuten het podium. Tijdens de uitvoering in Sittard zijn dat leerlingen en oud-leerlingen van Trevianum Scholengroep: Marieke Coenen, Puck Hendriks, Binck Hendriks, Youri Last en Floren Hendriks. Zij vormen samen een koperkwintet en nemen deel aan het talententraject van Ad Mosam.

In dit PUUR programma hoort u een koperkwintet met (oud)leerlingen van Trevianum in Sittard en singer songwriter Nolwenn van der Giesen, leerling van het Valuascollege in Venlo.

Cookieinstellingen