Gas erop voor Fonds Gehandicaptensport!

Foto: Fonds Gehandicaptensport

Ambassadeur Bas Tietema gaat in de week van 31 maart tot en met 6 april de ‘Als1team Challenge’ aan voor Fonds Gehandicaptensport.

In 7 dagen fietst hij (met andere wielrenners) langs 18 eredivisiestadions en deze route van 1500 km vormt uiteindelijk het logo van Fonds Gehandicaptensport. Bas wil zich inzetten voor dit goede doel, omdat zijn zusje Iris het Syndroom van Down heeft en hij heeft gezien wat sport voor haar betekent. Met zijn fietstocht wil hij sporten voor iedereen met een handicap mogelijk maken en u kunt ook een bijdrage leveren!

Op donderdag 4 april rond 17:00 uur komt Bas aan bij het staion van Fortuna Sittard. Dit is de finish van de vijfde dag van de Challenge en Bas heeft er op die dag een etappe opzitten van 198 kilometer. Bij Fortuna Sittard zal Bas opgewacht worden door lokale ambassadeur Vera (14). Zij heeft autisme en ADHD, en kon ook bij kleine groepjes waar zij zwemles, jazz ballet en aan hip hop dansen deed, moeilijk meekomen. Het contact met de andere sporters was daar ook moeizaam.

Haar droom was om aan paardrijden te doen en dat is werkelijkheid geworden. Bij N-joy 4 kidz is er veel betere begeleiding voor Vera. In reguliere sportlessen ging het vaak te snel voor haar. Zij heeft meer herhaling en betere begeleiding nodig. Haar ouders vinden ook dat het sociale aspect van sporten heel belangrijk is. Vera heeft hier beter contact met de andere kinderen.

N-Joy 4 kidz biedt diverse soorten opvang en begeleiding aan voor kinderen en jongeren met een licht tot matige beperking, in de leeftijd van 5 tot en met 25 jaar. Sporten is goed voor ieder kind. Voldoende bewegen zorgt voor een goede conditie en gaat mogelijk overgewicht tegen. Sporten is ook goed voor het zelfvertrouwen en een kind leert omgaan met emoties zoals bijvoorbeeld boosheid of verdriet bij verliezen. Wij vinden het belangrijk dat ieder kind kan sporten. Ook kinderen die door bepaalde omstandigheden niet kunnen aansluiten bij een reguliere sportclub.

Iedereen met een handicap heeft het recht om te kunnen sporten. Maar dat is lang niet overal mogelijk. Er zijn nog heel wat drempels te overwinnen. “Dus laten we in deze actieweek als 1 team achter de gehandicaptensport gaan staan. Aansluiten bij ons team kan op verschillende manieren. Fiets mee, start een eigen actie of geef een donatie. Ga naar www.als1team.nl“, aldus Als1Team.

Cookieinstellingen