Tip in zaak Marjo Winkens aanleiding zoekactie in Beesel

Foto: Anke Hendrix

In Beesel is de politie vandaag een zoekactie begonnen in verband met een tip inzake de vermissing van Marjo Winkens uit Schimmert.

Marjo Winkens uit Schimmert verdween in 1975 na een bezoek aan de Sint Rosakermis in Sittard.

De toen 17-jarige leende na een bezoek aan de Sint Rosakermis in Sittard de bromfiets van de moeder van een vriendin nadat ze de laatste bus naar huis had gemist. Ze kwam echter nooit thuis aan. De bromfiets werd teruggevonden tussen Spaubeek en Schimmert. Later werden in de buurt van Beesel tussen Roermond en Venlo spullen van haar gevonden, waaronder de geleende bromfietshelm, een schoen en een toilettas.

In het verleden onderzochte tips hebben tot dusver niet geleid tot het vinden van het lichaam van Marjo en de oplossing van deze zaak. De tip over de mogelijke begraafplek van Marjo Winkens kwam in het najaar van 2017 bij de politie binnen. Vorig jaar onderzocht de politie hoe betrouwbaar de tip is. “We nemen de tip inmiddels heel serieus”, zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) maandag.

De politie is vandaag met een onderzoeksteam neergestreken op een locatie aan de Kerstenbergweg in de gemeente Beesel. Volgens de tip zou daar ergens het lichaam van Marjo Winkens zijn begraven.

Cookieinstellingen