Programmapresentatie Oktoberfeest 2019 verplaatst naar Paasmaandag

Foto: © Tom Bloem

De programmapresentatie van de vijftiende editie van het Oktoberfeest is verplaatst van Goede Vrijdag naar Paasmaandag.

Daartoe heeft het College van Burgemeester en Wethouders besloten naar aanleiding van diverse kritische reacties op de keuze voor Goede Vrijdag. Voor Christenen is dat immers de dag waarop op sobere en ingetogen wijze wordt stilgestaan bij de kruisdood van Jezus Christus. Een feest past daar niet bij.

Op grond daarvan is besloten om de feestelijke programmapresentatie niet op vrijdag 19 april, maar op maandag 22 april te houden, eveneens in het paviljoen op de Markt in Sittard. Tijdstip en programma blijven ongewijzigd.

Het paviljoen op de Markt gaat om 14:00 uur open. De programmapresentatie start om 15:00 uur. Aansluitend daarop zal wethouder Berry van Rijswijk de nieuwe website van het Oktoberfeest online zetten en daarmee tevens de kaartverkoop starten.

Het paviljoen is vrij toegankelijk en biedt plaats aan zo’n 1000 belangstellenden die op deze middag de feestelijke presentatie van het jubileumprogramma van het Oktoberfeest, dat als titel ‘Grenzeloos’ heet meegekregen, willen meemaken. De programmapresentatie wordt muzikaal omlijst door DJ-Dirndl en andere artiesten.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen