Zaterdag 6 april: Wereld Kussengevecht Dag in Geleen

Foto: CM Geleen

Morgen is het de eerste zaterdag in april, oftewel ‘International Pillow Fight Day’ – internationale kussengevecht dag. In meer dan 100 steden wereldwijd vinden morgen grote kussengevechten plaats. En één van die steden is Geleen!

Onder het motto ‘altijd wat nieuws, centrum Geleen’ roepen de lokale ondernemers, ondersteund door Centrummanagement Geleen, op om die dag met elkaar het kussengevecht aan te gaan op de Markt in Geleen.

De organisatie gokt tot dusver op 250 tot 750 deelnemers. Aan het bedrijfsleven zijn momenteel al 450 kussens (met logo) verkocht.

Tussen 14:00 en 14:15 uur barst het grote tradionele kussengevecht los. Behalve dit grote kussengevecht vinden er ook kussengevechten plaats tussen diverse groepen/teams, is er een kussengevecht op hoogte en is er tevens een kussenmarkt. Voor de allerkleinsten zijn er twee springkussens. Plaats van handeling is de Markt voor het oude raadhuis.

De organisatie benadrukt dat deelname aan dit evenement op eigen risico gebeurt! Een eigen kussen meenemen mag, als dit maar zacht is en zonder veren. Meegebrachte kussens worden daarop gecontroleerd. Zolang de voorraad strekt zijn ook kussens verkrijgbaar tegen vijf euro borg.

Programma

  • 12:00-17:00 uur: kussenmarkt
  • 12:00-17:00 uur: kussengevecht op hoogte
  • ± 14:00 uur: start traditioneel kussengevecht met alle aanwezigen
  • 14:00-17:00 uur: diverse kussengevechtwedstrijden

» meer informatie en spelregels

Cookieinstellingen