Lèntjheuvel lach dich krank! zit erop, volgende revue in 2021

Foto: Danielle Noblesse

Zondagmiddag ging voor de laatste keer het doek open voor de Lindenheuvelse revue 2019 – Lèntjheuvel lach dich krank!

Deze editie van de revue heeft er – inclusief een besloten voorstelling voor de Zonnebloem en verzorgingstehuizen – zeven voorstellingen opzitten en meer dan 1700 enthousiaste bezoekers mogen begroeten.

En nadat het doek zondagmiddag voor de laatste keer dicht ging konden de acteurs samen met alle anderen die aan de productie hebben meegeholpen genieten van een welverdiende en gezellige afterparty.

Vanaf nu kunnen de organisatoren een paar dagen afkicken en eens even aan iets anders denken dan de revue. Maar niet voor lang, want binnenkort zullen er weer plannen worden gemaakt voor de volgende editie van de Lèntjheuvelse Revue die over twee jaar zal worden opgevoerd. Maar eerst zal het bestuur op zoek moeten naar een nieuwe tekstschrijver…

Tekstschrijver stopt ermee

Het bestuur van de Lindenheuvelse revue zal voor de volgende editie wel weer op zoek moeten naar een nieuwe schrijver, want Kevin Noblesse, die Lèntjheuvel lach dich krank! schreef houdt het na een editie voor gezien.

Dat doet hij uit onvrede over het bestuur, zo laat hij weten: “Helaas is de waardering die het bestuur geeft ver onder de maat. Dat geldt zeker tijdens de maanden van voorbereiding als ook de uitvoeringen. Het gaat hier uiteindelijk toch om vrijwilligerswerk waar vele uren werk in gaan zitten.” Ook wil het bestuur niet aan het aanstellen van een professionele regisseur, iets dat Noblesse graag zou willen om de acteerprestaties naar een nog hoger niveau te tillen.

Ook zijn voorgangsters Desy Mercks en Willy Hendriks – zij schreven de vorige revue – stapten na een jaar al op. Volgens Noblesse eveneens vanwege de opstelling van het bestuur, dat moeite zou hebben met hun kritische opstelling. In 2016 kapte Jo Stevens ermee na 30 jaar aan de revue te zijn verbonden, omdat hij niet op een lijn kwam met de twee andere tekstschrijvers, die in het kader van de verjonging waren ingeschakeld.

Het bestuur wil nog niet inhoudelijk reageren op het vertrek van de tekstschrijver en laat weten deze week nog met Kevin Noblesse in gesprek te zullen gaan.

Cookieinstellingen