Dodenherdenking 2019 in Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen vonden vandaag op diverse plaatsen Dodenherdenkingsplechtigheden plaats.

Voorafgaand aan de Dodenherdenkingsplechtigheid op de algemene begraafplaats in Sittard vond in de Grote Kerk een oecumenische dienst plaats.

Aansluitend daarop ging men in een stille stoet, voorafgegaan door schutterij Sint Rosa, richting algemene begraafplaats aan de Lahrstraat. Op de Markt werden kransen gelegd bij het Oorlogsmonument.

Kranslegging namens de gemeente Sittard-Geleen

Op de algemene begraafplaats klonk stipt om 20:00 uur het signaal voor twee minuten stilte. Na de daaropvolgende toespraak door burgemeester Cox, de kranslegging en een door een leerlinge van het Trevianum voorgedragen zelfgeschreven gedicht brachten kinderen van BS De Tovertuin uit Sittard het Kindermonument. Dit jaar was dat het door de leerlingen zelf, met ondersteuning van Dan van Houdt, geschreven lied Nooit Meer Oorlog. De melodie werd geschreven door Mo Jones.

Na afloop van het Kindermonument ontvingen twee leerlingen van BS de Wissel in Born uit handen van burgemeester Sjraar Cox de koffer van het Kindermonument voor 2020.

Herdenking bij het monument in Geleen-Lindenheuvel. Foto: Ivo goessens, Double Eye, Geleen

Om 20:00 uur vonden eveneens herdenkingen plaats bij het monument op de Bloemenmarkt in Geleen-Lindenheuvel (foto hierboven), in Obbicht, Grevenbicht en Einighausen. In Born vond om 16:00 uur een herdenkingsplechtigheid plaats bij het monument bij de oude sluis.

Krans bij het monument bij de oude sluis bij Born

Reacties

Cookieinstellingen