Aantal afvaldumpingen flink gegroeid

Foto: © VMN-fotografie

Het aantal dumpingen van chemisch afval van drugslaboratoria is het hoogste in Noord-Brabant, op de voet gevolgd door Limburg.

Volgens politiecijfers werden in 2018 van de in totaal 292 geregistreerde illegale dumpingen er 62 gedaan in Limburg, veel meer dan een jaar eerder. In 2019 lijkt het minimaal dezelfde kant op te gaan.

Elke week is het wel weer raak, ergens in de provincie. Afgelopen week werden er gedumpte vaten aangetroffen in het buurtschap Ophoven nabij Echt en aan de Wolfsberg tussen Pey en Hingen.

De drugsdumpingen zadelen gemeenten op met flink wat onvoorziene kosten voor het opruimen van de troep en soms ook voor het saneren van grond als daarin vloeistof is weggelekt.

Maar niet alleen chemisch drugsafval wordt gedumpt. Zaterdag werden bij de Raadskuilderweg in Geleen twee lekkende vaten met afgewerkte olie aangetroffen. Afgelopen week ontdekte een wandelaar een flinke berg afvalhout die door onverlaten midden op de Kollenberg was gedumpt. En al die troep moet op kosten van de belastingbetaler worden opgeruimd.

Reacties

Cookieinstellingen