Ontmoetingsbijeenkomst voor organisatoren bevrijdingsprojecten en –activiteiten

Foto: 75 jaar bevrijding Limburg

Op 12 september van dit jaar start een bijzonder jaar in Limburg. Op die dag is het vijfenzeventig jaar geleden dat Mesch als eerste Nederlands dorp werd bevrijd van de Duitse bezetter.

Op 12 september 2019 begint in Limburg een jaar vol bevrijdingsprojecten en –activiteiten, beginnend met een indrukwekkende start in het weekend van 12 tot en met 15 september 2019 in Eijsden Margraten (Mesch) en Maastricht en eindigend met een mooie slotviering in het weekend van 3 maart 2020, de dag waarop Arcen 75 jaar geleden als laatste van Limburg bevrijd werd.

De Provincie Limburg organiseert op 8 mei aanstaande in Weert een ontmoetingsbijeenkomst in het kader van 75 jaar bevrijding Limburg. Dan zullen de gemeenten die het start- en slotweekend organiseren een tipje van de sluier van hun programma’s oplichten.

Ontmoetingsbijeenkomst

De Limburgse samenleving is door het burgercomité 75 jaar bevrijding Limburg opgeroepen om ideeën aan te dragen voor de herdenking en viering van dit jaar. In totaal zijn er maar liefst 109 projecten ingediend. Naast de projecten die door de Limburgse samenleving worden georganiseerd zijn ook de gemeenten erg actief in het organiseren van verschillende evenementen.

De Provincie Limburg wil door middel van de ontmoetingsbijeenkomst de verschillende gemeenten, de initiatiefnemers van de 109 ingediende projecten en andere partners samenbrengen, om de mooie initiatieven en projecten zichtbaar te maken en te verbinden. Tijdens het netwerkmoment zijn er ook diverse mogelijkheden om in contact te komen met fondsen en stichtingen. Daarnaast krijgen de deelnemers meer informatie over hoe een evenement communicatief kan aansluiten op 75 jaar bevrijding in Limburg.

Reacties