Café ’t Dortvaat terug in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Acht jaar lang bestierden Felix en Maureen gemeenschapshuis De Baandert aan de Frans Erensstraat in Sittard. Nu zijn ze toe aan een nieuwe uitdaging.

Ze verkochten het gemeenschapshuis om vervolgens in een horecazaak aan de Rijksweg Noord 47 in Sittard die nieuwe uitdaging te vinden.

Voorheen was op dat adres café ’t Dortvaat gevestigd. Na een ingrijpende verbouwing werd de zaak omgedoopt in Eetcafé Goggles. Nu Maureen en Felix de zaak hebben overgenomen keert ook de oude naam van het café weer terug: ’t Dortvaat. Felix: “Dat is een stukje nostalgie en waardering voor de historie van deze plek. We hebben een hoop oude foto’s van de zaak en Sittard aan de muur hangen en ook de oude tap is terug. En zaterdagmiddag is er een besloten feestje waarbij Gonda Nohlmans-Duijsters, die het café samen met haar man Sjaak Nohlmans zaliger van 1954 tot 1989 heeft gerund, het eerste pilsje zal tappen.”

Vanaf aanstaande zondag 12 mei kunt u vanaf 11:00 uur in de ochtend in Eetcafé ’t Dortvaat terecht voor een aangeklede kop koffie, lunch en diner. En omdat het zondag Moederdag is worden de moeders die dag verrast met een kleine attentie.

De zaak is met uitzondering van maandag alle dagen van 11:00 tot 22:00 uur geopend. De keuken sluit om 21:00 uur.

U bent bij Eetcafé ’t Dortvaat welkom voor een kop koffie of thee, een lekker stuk vlaai en diverse muffins. Voor de lunch is er onder andere keuze uit diverse belegde broodjes, een lekkere uitsmijter of omelet en een smakelijke kop soep. Voor het diner is er onder meer keuze uit saté, goulash, zoervleisj, spare ribs, diverse schnitzels en steaks, uiteraard geserveerd met frietjes en salade. En wie ervoor kiest om te tafelbarbecueën krijgt voor 16 euro vijf soorten vlees en twee soorten vis, stokbrood, salade en frites (alleen bij reservering vooraf en minimaal voor 2 personen).

’t Dortvaat zou geen eetcafé zijn als men er behalve frisdranken, diverse wijnen en een lekker koel getapt glas bier niet ook diverse speciaalbieren zou schenken. En één van die speciaalbieren is heel speciaal: het Dortvaatje, speciaal gebrouwen voor ’t Dortvaat.

Eetcafé ’t Dortvaat
Rijksweg Noord 47, 6131 CJ Sittard
Open: dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 22:00 uur (keuken tot 21:00 uur)
Telefoon: 046 2044922 of
Facebookpagina Eetcafé ’t Dortvaat

Reacties

0