Dorpsraad Grevenbicht – Papenhoven – Schipperskerk maakt een doorstart

Dorpsgezicht - Heilig Kruisstraat in Grevenbicht
Dorpsgezicht - Heilig Kruisstraat in Grevenbicht
Foto: Dorpsraad GPK

De afgelopen maanden heeft het voortbestaan van de dorpsraad Grevenbicht – Papenhoven – Schipperskerk (GPS) aan een zijden draadje gehangen.

Een slapend bestaan dreigde, maar het bestuur is verheugd nu toch te kunnen melden dat de dorpsraad een doorstart gaat maken. Onder leiding van de nieuwe voorzitter (ad interim) Roel Salden en secretaris Roy Jacobs wordt momenteel gewerkt aan een opzet voor een toekomstbestendige dorpsraad.

Salden en Jacobs kunnen de komende maanden nog rekenen op ondersteuning door voormalig voorzitter John Peeters.

Voor veel inwoners lijkt het belang van een dorpsplatform, want dat is wat de dorpsraad is, niet voldoende duidelijk, zo bleek uit de vele gesprekken die de afgelopen tijd werden gevoerd. De dorpsraad lijdt verder aan een ‘stoffig’ imago.

Volgens Salden dient er de komende tijd gewerkt te worden aan een platform waar iedere inwoner in het Beegse iets te vinden heeft. “We hebben het in Beeg nog erg goed, we moeten echter waken dat dit niet snel komt te veranderen, vooral wanneer voorzieningen dreigen te verdwijnen.”

De dorpsraad zet zich met name in voor de leefbaarheid van het dorp en probeert als officieel orgaan tussen de inwoner en de gemeente een brug te slaan en in te spelen op lokale en actuele thematiek.

Als de dorpsraad zou verdwijnen dan zou daarmee de directe lijn met de gemeente Sittard-Geleen ophouden te bestaan. En daarmee zou de burgerparticipatie in gevaar komen. De laatste jaren heeft de dorpsraad zich onder andere bezig gehouden met ondersteuning van het plantsoenparticipatieproject de Schoffies aan de dr. Duijssenslaan, realisatie van het gedenkmonument aan de Weidestraat en meest recentelijk heeft de dorpsraad een financiële bijdrage geleverd aan buurt De Raadhuisstraat voor het onderhouden en ontwikkelen van nieuwe banieren in hun straat.

De komende maanden wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de dorpsraad naar de dorpsraad 2.0. Na de zomervakantie wordt een bijeenkomst gepland met de inwoners van Grevenbicht, Papenhoven en Schipperskerk. Mocht er interesse zijn om het bestuur te ondersteunen, in welke vorm dan ook, laat dat dan even weten met een e-mail aan [email protected].

Cookieinstellingen