16 Limburgse kandidaten voor het Europees parlement

Foto: CC0 / J.M. Luijt [CC BY 2.5]

Aan de verkiezingen voor het Europees parlement, die op donderdag 23 mei in Nederland worden gehouden, nemen in totaal 16 politieke partijen deel en 308 kandidaten.

Van die 308 kandidaten komen er 16 uit onze provincie. De bekendste van het is ongetwijfeld PvdA’er Frans Timmermans uit Heerlen. Namens die partij staat de Venlose Vera Tax op de vijfde plaats van de kieslijst.

Voor de VVD staan Jacques Bloi uit Landgraaf en Jeroen Janssen uit Bunde respectievelijk op plek 13 en 23.

En de SP, u weet wel, die partij die dacht met een veelbesproken filmpje de politieke discussie rond de verkiezingen aan te kunnen zwengelen en zag dat er vooral over het filmpje werd gediscussieerd, heeft met Ton Heerschop uit Tegelen (#13) en Jan de Wit (#24) uit Heerlen twee kandidaten uit Limburg op de lijst staan.

Voor GroenLinks staat Marij Pollux uit Venlo op plek 17. Franklin Boon uit Noorbeek staat op dezelfde plek, maar dan voor D66.

De meeste Limburgse kandidaten zitten bij de Partij voor de Dieren: Frank Wassenberg uit Geleen (#2), Pascale Plusquin uit Heerlen (#9), Falco van Hassel uit Born (#14) en Tim Feij (#16) uit Maastricht.

Ook uit Maastricht komt #9 van 50PLUS Bennie van Est, net als #10 van DENK Sarah Al-Rubey en #6 Karim Maassen van vandeRegio & Piratenpartij.

Tenslotte staat Jeroen Lenaers uit Stramproy op plek 2 van de kandidatenlijst van het CDA.

PVV, ChristenUnie-SGP, JEZUS LEEFT, De Groenen, Forum voor Democratie en Volt Nederland hebben geen enkele kandidaat uit onze provincie op de kieslijst staan.

Reacties