VVN zoekt met spoed vrijwilligers voor begeleiden fietsexamens

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Elk jaar doen basisschoolleerlingen van groep 7/8 een verkeersexamen. De organisatie van die examens is in handen van VVN afdeling Sittard-Geleen-Born.

Gisteren en vandaag vonden de eerste examens plaats. Zo’n examen is belangrijk, want over niet al te lange tijd stappen de leerlingen over naar het middelbaar onderwijs. Vanaf dan reizen de meesten zelfstandig en per fiets naar school en dan is het wel zo handig om te weten hoe je je in het verkeer moet gedragen.

De theorie-examens werden al op 4 april afgenomen en nu wordt het tijd voor het praktijkexamen. Daarin leggen de scholieren op de fiets een bepaalde route af, waarlangs controleurs zijn geposteerd die het verkeersgedrag van de leerlingen controleren en beoordelen. Veilig Verkeer Nederland afdeling Sittard-Geleen-Born laat weten dat er nog altijd dringend behoefte is aan vrijwilligers die worden ingezet als controleur om de praktijkexamens in goede banen te kunnen leiden.

De resterende verkeerspraktijkexamens worden donderdag gehouden in Sittard en volgende week donderdag in Born, beide dagen van 09:00 tot 12:00 uur. 

Per route zijn 12 controleurs nodig. Van hen bemannen er 11 de controleposten langs de route en nummer 12 beoordeelt de bijzondere verrichtingen.

Wil jij meehelpen en ervoor zorgen dat de leerlingen op deze dagen hun praktijkexamen kunnen afleggen? Neem dan contact op met Lia Cleef van VVN afdeling Sittard-Geleen-Born. Dat kan telefonisch via 0612298579 of door een e-mail te sturen aan [email protected].

Reacties