Meubelwinkel Gér Pfennings Sittard dicht

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De deurwaarder heeft woensdag huurder Geuken van meubelzaak Gér Pfennings op de Industriestraat 5 in Sittard uit het pand gezet.

Dat gebeurde op last van de familie Pfennings, die het pand aan het bedrijf van Geuken verhuurde.

In 2012 gingen twee BV’s van het familiebedrijf Gér Pfennings failliet: de gordijnentak en de tapijtentak hielden daarmee op te bestaan. De meubelzaak ging verder, totdat in 2014 ook over de meubelzaak het faillissement werd uitgesproken. Twee andere BV’s van Gér Pfennings bleven bestaan: Gér Pfennings Beheer en Gér Pfennings Inkoop.

Het winkelpand op de Industriestraat in Sittard werd vervolgens vanaf 2014 verhuurd aan ondernemer Geuken, die daar doorging met meubelverkoop. De naam Gér Pfennings bleef op de gevel staan. Het bedrijf van Geuken werd in 2017 failliet verklaard. Een executieverkoop op last van de Belastingdienst in februari van dit jaar ging niet door. Maar sinds woensdag zit de deur van de winkel nu toch op slot: op grond van een gerechtelijke uitspraak zette de deurwaarder namens de familie Pfennings de huurder uit het pand. Er zou al ruim een jaar geen huur zijn betaald, waarop de huurovereenkomst via de rechter werd ontbonden.

Reacties

0