Resultaten integrale politiecontrole in Geleen

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op twee adressen op de Bloemenmarkt, drie adressen op de Rijksweg (Noord, Centrum en Zuid) en een adres op de Jos Klijnenlaan in Geleen heeft de politie nogal wat hennep aangetroffen.

De oogst: 2130 hennepplanten, 133 hennepstekken en 6 kilo gedroogde hennep. Bij verschillende adressen was er sprake van diefstal van elektriciteit en op een van de adressen werd ook water gestolen.

Bij de controleactie traden politie, gemeente en belastingdienst samen op om de lokale problematiek rond hennep aan te pakken.

Verder controleerde de gemeente Sittard-Geleen diverse horecapanden op naleving van de horeca-regelgeving. Hierbij zijn een aantal overtredingen geconstateerd. Medewerkers van de Belastingdienst hebben daarop diverse auto’s en motoren in beslag genomen. Aan de Bloemenmarkt werden twee vreemdelingen zonder verblijfsvergunning aangetroffen. Ze zijn overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie voor nader onderzoek.

Dan was er nog een verkeerscontrole waarbij de politie in totaal 50 bekeuringen uitschreef aan weggebruikers. Bij de controles werden diverse wapens aangetroffen en in beslag genomen. Na de controle was de politie 7 messen en 4 werpsterren rijker.

Eén persoon is aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen en één automobilist omdat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Verder liepen twee personen tegen de lamp die nog een boete hadden openstaan.

Cookieinstellingen