Wielerbaan Geleen gediskwalificeerd voor verkiezing Club van het Jaar

Foto: © Maickel Goossens

Slecht nieuws was er vandaag voor Michel van Dijke, promotor en baancommissaris van Wielerbaan Geleen.

Hij had Wielerbaan Geleen ingeschreven voor de verkiezing Club van het Jaar en gelet op de tussenstand zag het er allemaal veelbelovend uit.

Totdat hij vandaag – de dag waarop de stemming sluit – bericht kreeg dat Wielerbaan Geleen als deelnemer was gediskwalificeerd. Reden: de Wielerbaan bleek niet te voldoen aan een van de deelnamevoorwaarden. Aan de verkiezing kan alleen worden deelgenomen door verenigingen die lid zijn van een sportbond die is aangesloten bij NOC*NSF en dat is de Geleense wielerbaan niet. Dat had Van Dijke niet gezien en hij was daarmee overigens niet de enige.

Michel van Dijke: “In april hebben we ons aangemeld en toen hebben we ook bericht gehad dat de aanmelding zou worden gecontroleerd. En vanaf 6 mei kon er op ons worden gestemd. Dan is het nu toch wel erg vreemd dat we pas nu alsnog worden gediskwalificeerd.”

NOC*NSF had dit probleem eenvoudig kunnen voorkomen door bij aanmelding te vragen bij welke sportbond de deelnemende club hoort. Dat is dus niet gebeurd en ook de eerste controle of de aangemelde deelnemers aan de voorwaarden voldoen is niet afdoende geweest.

Van Dijke: “Die moeite hadden we ons dus kunnen besparen. We mogen dan misschien op papier niet de Club van het Jaar zijn, in mijn hart voel ik dat wel zo en dat neemt lekker niemand van me af. Ik wil bij deze iedereen die op ons heeft gestemd bedanken. Wij blijven in ieder geval doorgaan met het creëren van leuke herinneringen, fietsplezier en meer.”

De NOC*NSF heeft laten weten dat de wielerbaan toch wordt opgenomen in de uitslag. Mocht de wielerbaan wat stemmen betreft winnen dan wordt vermeld dat de wielerbaan geen winnaar is omdat niet is voldaan aan de voorwaarden.

Reacties