Team Sunweb opent campus in Sittard

Wielerploeg Sunweb heeft in de Sittardse wijk Sanderbout zijn nieuwe topsportcentrum geopend onder de naam Keep Challenging Center (KCC).

Op deze campus wil de ploeg van manager Iwan Spekenbrink wielertalenten opleiden. “Het is een droom die uitkomt”, aldus Spekenbrink, die meteen een ambitie uitsprak; de jonge renners die zich nu op de campus vestigen, moeten in 2025 de Tour de France aankunnen.

Het nieuwe centrum past volledig in de visie van Team Sunweb, dat het wielrennen als teamsport ziet en de ploeg ook wil runnen als een team. “We zijn ervan overtuigd dat het clubmodel met centrale faciliteiten en dagelijkse samenwerking de manier is om renners beter op te leiden.”

Het Keep Challenging Center bestaat onder andere uit 28 appartementen, verdeeld over 14 energiezuinige en duurzaam gebouwde woningen. Deze campus is een plek waar sporters dagelijks samenwerken, waarbij ze kunnen beschikken over excellente faciliteiten op het gebied van training, coaching, voeding, innovatieve projecten en het voorkomen van blessures. Het wordt de basisplek van hun opleiding en een uitvalsbasis vanwaar ze zullen vertrekken naar en terugkeren van meerdaagse hoogtestages in de bergen en trainingskampen in Zuid-Europa.

De ploeg van renners als Tom Dumoulin en Wilco Kelderman wil vooral de jongste talenten opvangen in de campus en ze voorbereiden op een profcarrière. Ook de vrouwenploeg gaat gebruikmaken van de campus. Sunweb heeft voor Sittard gekozen als vestigingsplaats vanwege onder meer de fietsvriendelijke infrastructuur van het Zuid-Limburgse heuvelland. Ook technologiepartner DSM zit vlakbij, evenals Born, de voedingsspecialist van het team.

Na de opening vertrok een grote groep jonge wielrennertjes vanaf het nieuwe topsportcentrum naar het nabijgelegen Tom Dumoulin Bike Park, waar om 15:00 uur de Hammer Sprint begint, onderdeel van de driedaagse Hammer Series (Climb, Sprint en Chase), een wedstrijd waarin internationale wielerploegen het tegen elkaar opnemen.

KCC Team Sunweb

Reacties