Kookboekenauteur Janneke Philippi bij Krings

Foto: Salade

Op 15 juni, de zaterdag voor Vaderdag, bezoekt kookboekenauteur Janneke Philippi van 14:00 tot 15:30 uur boekhandel Krings in Sittard.

Kom proeven, laat u inspireren en stel vragen.

Dit voorjaar verscheen van Janneke Philippi het boek Salades. Een boek met meer dan 100 recepten voor salades en dressings.

Salades zijn veelzijdig, zowel in vorm als smaak, en bovendien een aantrekkelijke manier om je favoriete seizoensproducten te presenteren. Van een licht voorgerecht, of een gezond bijgerecht tot een rijk hoofgerecht; de salade kan een heerlijke rol spelen in vrijwel elke lunch of elk diner.

In Salade geeft Janneke Philippi ruim honderd uitnodigende recepten die geschikt zijn voor elke maaltijd of gelegenheid; salade met blad, groentesalades of een salade met granen. Van mango- en chorizosalade met gezouten pistache tot sushirijstsalade met zalm, avocado en sojaboontjes. En niet te vergeten de bijpassende toppings, dressings, hartige koekjes, mozzarellabrood en kruidengrissini.

Bovendien biedt Salade talloze suggesties voor een saladebar, lunchsalades voor op het brood, borrelsalades en salades in een jasje.

In het kader van Vaderdag, laat zij u zaterdag onder andere een ‘Stoere mannensalade’ proeven. Een mooie boek om vader cadeau te doen. Een ander boek van haar (dat deze dag ook centraal staat) om cadeau te doen is Heerlijk simpel, als vader nog niet zo’n bedreven kok is. Ook nog een mooi geprijsd: geen € 24,95 maar slechts € 12,50.

Over de auteur

Janneke Philippi is foodstyliste en kookboekenauteur. Vijftien jaar geleden begon zij haar carrière bij Allerhande waar zij receptuur ontwikkelde. Vandaag de dag schrijft Janneke recepten en verzorgt ze de foodstyling voor diverse tijdschriften. Ze heeft een maandelijkse rubriek in foodmagazine Delicious. Samen met haar man, foodfotograaf en vormgever Serge Philippi, maakte Janneke diverse kookboeken die ook in het buitenland worden uitgegeven.

Reacties