Gelaender Kirmes vrijdagmiddag van start

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In het centrum van Geleen is het al enkele dagen een komen en gaan van vrachtwagens met kermisattracties: de kermis wordt opgebouwd.

Vrijdagmiddag gaat om 16:00 uur de grootste voorjaarskermis van het zuiden van start, want zo mag je de Gelaender Kirmes met zo’n 70 uiteenlopende attracties  gerust betitelen.

De kermis duurt tot en met woensdag 19 juni. Op de Rijksweg Centrum, de Raadhuisstraat en op de volledige Markt staan tientallen attracties voor jong en oud, variërend van ‘groot kermisgeweld’ voor thrillseekers tot kermisspellen en kindervermaak. En natuurlijk zijn er de nodige eetkraampjes, want zonder popcorn en suikerspin mag dat alles geen kermis heten. De kermis wordt vrijdagavond om 19:00 uur bij het reuzenrad op de Rijksweg Centrum officieel geopend met een openingsact van illusionist Winfried.

Tijdens de openingstijden van de kermis bieden diverse cafés in het Geleense centrum een passend randprogramma, vaak met livemuziek. Zo treden op zondag diverse artiesten op in café ’t Trefpunt en brengt café De Kroon op maandag 17 juni een Kermis-Rockavond.

De woensdagmiddag staat zoals altijd in het teken van gezin en familie. De attracties draaien dan tegen sterk gereduceerd prijzen en dan kunnen kinderen op de Gelaender Kirmes zomaar bekende TV-karakters ontmoeten.

Pilot Prikkelarme Kermis

Dit jaar werken de kermisexploitanten mee aan de pilot Prikkelarme Kermis, om mensen met een hoge prikkelgevoeligheid (denk bijvoorbeeld aan mensen met autisme, epilepsie of een vorm van al dan niet aangeboren hersenletsel, maar ook aan ouderen) ook eens de kans te geven om van kermisattracties te genieten. Op woensdagmiddag zetten de exploitanten daarom het geluidsniveau van hun attracties op zacht, wordt het aantal lichteffecten teruggeschroefd en wordt – mits de veiligheid dat toelaat en dat technisch mogelijk is – ook de snelheid ervan verlaagd. De prikkelarme kermis duurt van 12:30 tot 14:30 uur. Daarna gaan alle registers weer open.

Openingstijden Kermis Geleen:

  • Vrijdag 16:00-01:00 uur
  • Zaterdag 11:30-01:00 uur
  • Zondag 13:00-00:00 uur
  • Maandag 13:00-00:00 uur
  • Dinsdag 13:00-00:00 uur
  • Woensdag 13:00-00:00 uur

De attracties

Grootvermaak

Reactor; Future Dance; Haunted Castle; Mega Lunapark; Crazy Cars (autoscooter); Booster Maxxx; Cocoon- Rups; Happy Spider; Fireball; Wilde Muis (Achtbaan); Airrace Bungee; Show-Time; Rue de Paris; Star Wars; Fire Department; World of the Living Dinosaurs; Reuzenrad Lamberink

Gelaender Kirmes

Spel

Lijntrek; Voetbalspel; Pusher-Palace; Ballenfontein; Ringwerpspel; Mega Dartgame; Lucky Cranes; Lucky Duck; Aqua-blasta; Bussensport; Foto Schietsalon; Kamelenrace; 2x Pusher; Feed the Frog; Skee-Ball/Aqua-blasta; Little Las Vegas; Foto Fantasy; Little Las Vegas; VR Experience

Kindervermaak

Tea Cups; Flying Jumbo; Familie achtbaan; Mini Scooter; Kindercarrousel; Reis door Toverland; Trampoline Star Jump; Le Grand Carrousel; Baby Flug

Gelaender Kirmes

Eetzaken

Temple of Food; Royal Montélimar; Curly Chips; Tini’s fruitbar; Sweet Chocolate Sensation; Nougat en Suikerwerken; Vispaleis familie van Wijk; Kermiscafé; Pizza bakkerij; IJssalon; Schwenkhütte; Spaanse Churros; Wafelkraam; Gebakkraam; Ijswinkel Bosch Geleen; Pinda popcorn & Suikerspin; Suikerspin; Twisted Chips; Lemoine’s Spezialitäten; Fried Chicken

Gelaender Kirmes

Reacties