Kabouters gesignaleerd in Sittard

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

In Ierland weet men al eeuwen lang dat ze er zijn, maar nu begint het besef dat kabouters écht bestaan ook in Sittard-Geleen door te sijpelen.

Ergens in een holle boom in de stad huist momenteel kabouter Wouter. Hij heeft daar tijdelijk zijn intrek genomen, want normaliter woont daar kabouter Kaspar, die de boom kort na carnaval heeft gekraakt. Om privacyredenen zullen we niet verklappen waar in Sittard die holle boom staat.

Kabouter Kaspar ligt momenteel in het ziekenhuis en kabouter Wouter past zolang op zijn huis. Hij heeft de kinderen uit de buurt gevraagd om tekeningen voor zijn zieke vriend te maken om hem wat op te vrolijken.

De bewoner van de holle boom krijgt regelmatig bezoek van mensen uit de buurt, die hun hond uitlaten of die een wandelingetje maken met hun kinderen. Een praatje aanknopen met Wouter gaat helaas niet, want zoals iedereen weet werken kabouters ’s nachts en slapen ze overdag. En dan zijn ze met geen mogelijkheid wakker te krijgen.

In de boom ligt daarom een boekje waarin kinderen hun verhalen, vragen en tekeningen kwijt kunnen. Kabouter Wouter schrijft dan altijd een berichtje terug. Bijvoorbeeld over hoe het met zijn zieke maatje Kaspar gaat, die tijdens een vakantie in Sprookjesbos Valkenburg heel vervelend met zijn dikke buikje tegen een puntige tak is gevallen.

Een bewoonster van een appartementengebouw in de omgeving ziet dagelijks kinderen en ouders bij de holle boom. “Er worden dan verhaaltjes verteld en er wordt wat in het boekje geschreven. De kabouters zijn bij de kinderen uit de buurt en de nabijgelegen kinderopvang hét gesprek van de dag,” zo weet zij.

Inmiddels heeft kabouter Wouter gezelschap gekregen van Karel Kei. En ook twee elfjes zijn er regelmatig te zien.

Wouter heeft laten weten binnenkort meer nieuws over het herstel van Kaspar te hebben. We zijn benieuwd!

Cookieinstellingen