Kinderburgemeester Lavinia voegt de daad bij het woord!

Kinderburgemeester Lavinia Mbesa
Foto: © Rockateer

Nog maar enkele weken geleden werd Lavinia Mbesa in haar klas verrast met haar nieuwe functie als Kinderburgemeester van Sittard.

Inmiddels is ze samen met organisator Centrummanagement Sittard aan de slag gegaan om haar wensen voor de stad Sittard te verwezenlijken.

Kinderburgemeester van Sittard komt in actie tegen kanker!

In haar ‘sollicitatiebrief’ voor de functie van Burgemeester voor één dag gaf ze aan dakloze mensen te willen helpen en een geneesmiddel voor (uitgezaaide) kanker te willen vinden.

Om de daad bij het woord te voegen gaat er vanaf vandaag een grote geldinzamelactie voor KWF van start in naam van de nieuwe kinderburgemeester van Sittard.

Help jij Lavinia het streefbedrag te bereiken?

Van woord naar daad

Juist de woorden in Lavinia’s ‘sollicitatiebrief’ wisten Burgemeester Sjraar Cox te overtuigen om haar te benoemen als nieuwe Kinderburgemeester van Sittard. “Ik wil de stad liever maken en ik wil dakloze mensen helpen. Kinderen en volwassenen die ziektes hebben wil ik graag helpen. Ik wil iets uitvinden wat tegen uitgezaaide kanker is en dit wil ik doen voor de stad”.

Om van deze woorden daden te maken ging organisator Centrummanagement Sittard samen met haar over een tot een grote geldinzamelingsactie voor KWF Kankerbestrijding.

Want hoewel KènjerFest dé dag is voor de kinderen om onbezonnen kind te zijn, zijn er helaas ook kinderen (en papa’s en mama’s) die wegens ziekte geen onbekommerd bestaan kunnen leiden.

De actie vraagt hierbij stil te staan én mensen aan te sporen om samen met Lavinia een geweldig bedrag voor dit goede doel in te zamelen.

Kom in actie tegen kanker!

De actie in naam de van de nieuwe kinderburgemeester gaat vandaag van start! Op de officiële KWF actiepagina kan er gemakkelijk online een donatie gedaan worden. De actie loopt tot en met zondag 30 juni.

Op de laatste dag van de actieperiode, tijdens KènjerFest, zullen er diverse locaties ingericht worden om geld te doneren. Op deze manier kunnen ook de kids zelf een bijdrage leveren door geld in een van de collectebussen te stoppen.

In de week na het kinderfestival zal het opgehaalde bedrag door Lavinia aan KWF Kankerbestrijding worden overhandigd. Centrummanagement Sittard én Lavinia hopen minimaal het bedrag van €1.000 in te zamelen. Help jij Lavinia het streefbedrag te behalen?

Reacties

0