Sacramentsprocessie Sittard – een fotoverslag

Zondag trok de jaarlijkse Sacramentsprocessie weer door de straten van de Sittardse binnenstad.

Sinds enkele jaren volgt de bidstoet een vaste route: vanaf de Grote Kerk via Rectorijgetske, Limbrichterstraat en Begijnenhofstraat over de schootsvelden naar de Paardestraat, waar wordt gestopt bij het rustaltaar. Daarna gaat het via de Markt, Oude Markt, Kloosterplein en Kapittelstraat weer terug naar de Grote Kerk.

In het verleden trok de processie op toerbeurt door een ander deel van de centrumparochie, maar omdat de buurten niet meer voldoende mensen bij elkaar kregen om de route te versieren werd besloten om jaarlijks een vaste route te kiezen en iedereen uit te nodigen om te helpen bij het aanbrengen van de versieringen.

In de Begijnenhofstraat waren weer fraaie bodemversieringen aangebracht met gekleurd zaagsel en bloemen en werd er volop gevlagd. Verder stonden langs het grootst deel van de route de bekende paaltjes met kruis en witgele vlag.

De animo voor deelname aan de Sacramentsprocessie lijkt de laatste jaren weer wat toe te nemen.

De processiegangers troffen het met het weer, al was het voor de deelnemende schutterij en harmonieën afzien. Een enkele muzikant kreeg het in zijn uniform zó warm dat de aanwezige EHBO’ers in actie moesten komen.

Reacties

Cookieinstellingen