Ridder Kuno tijdens Kènjerfest bij Krings

Foto: Krings

Aanstaande zondag 30 juni is het van 12:00 tot 17:00 uur Kènjerfest in het centrum van Sittard.

Er zijn dan tal van activiteiten te beleven. Niet alleen op straat, maar ook in de winkels! Voor wie van boeiende verhalen houdt is dan een bezoek aan boekhandel Krings de moeite waard. Fenna Ograjensek en Judith Eurlings komen van 14:00 tot 15:30 uur vertellen over en voordragen uit het boek ‘Ridder Kuno’. Het boeiende verhaal is op hun initiatief vertaald naar een hedendaagse versie voor kinderen.

Over het boek

Kuno, zoon van Vrouwe Minnegardis en geboren rond het jaar 760 in Mingersborg bij Ubachsberg, werd door zijn moeder naar het Gymnasium in Aken gestuurd. Daar werd hij verliefd op Aldegonde, dochter van Karel de Grote. Hij vluchtte met haar naar Voerendaal en Winthagen. Toen de kust weer veilig was begon het paar met het ontginnen van de grond, wat men roderen noemt. Zo ontstond Kunorode of wel Kunrade. Het verhaal gaat nog veel verder en het is een spannend verhaal van liefde, heldenmoed, strijd, verraad, wraak en verzoening. Heel veel plekken in Voerendaal en verder tot aan Aken toe dragen namen die uit dit verhaal afkomstig zijn. Zelfs een boze Belg komt in het verhaal voor en daarmee is het eigenlijk een Euregioverhaal met Voerendaal als middelpunt.

Ga je mee op avontuur met de ridder met het houten paard op wielen?

De tekst is van Frans Pollux en de illustraties zijn gemaakt door Marion Verhappen. Fenna Ograjensek kent u wellicht als sopraan en is een veelgevraagd én veelzijdige zangeres. Judith Eurlings is eigenaar/grafisch vormgever bij Query Design. Zij ontwierp verschillende boeken en leermiddelen. Beiden wonen in Voerendaal.

Reacties

0