Wereldrecordpoging op Maastricht Aachen Airport

Foto: MAA

Vandaag krijgt Maastricht Aachen Airport een bijzonder ‘flitsbezoek’. Dat gebeurt in het kader van een wereldrecordpoging.

Piloten Mike Roberts en Nicolas Rogers bezoeken de Limburgse luchthaven in hun poging een Guinness Wereldrecord te breken door 17 landen in 24 uur te bezoeken in een licht vliegtuig.

Nicolas Rogers: “Het huidige wereldrecord staat op 11 landen, maar we willen het met een aanzienlijke marge verslaan. We zijn vanochtend bij zonsopgang in Denemarken van start gegaan. Via Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, Kroatië, Slovenië, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en België keren we morgen in de vroege ochtend terug naar het Verenigd Koninkrijk.”

De recordpoging is behalve een persoonlijke uitdaging voor de piloten tevens bedoeld om het vliegveld Wellesbourne te redden. Mike Roberts: “De luchthaven dreigt gesloten te worden door de Landlords, ondanks de pogingen van de lokale overheid om het te kopen om het huidige gebruik zeker te stellen. We willen met onze reis het gemak benadrukken waarmee General Aviation vliegtuigen Europa kunnen aandoen en het belang van General Aviation voor zowel zaken als training onder de aandacht brengen.”

De vlucht landt naar verwachting vanavond tussen 19:00 en 21:00 uur op Maastricht Aachen Airport. Als alles volgens plan verloopt, wordt hier het bestaande wereldrecord verbroken. Dit wordt geëerd met een waterkanonsaluut van de luchthavenbrandweer.

Het paar heeft 24 uur om de taak uit te voeren en schat dat meer dan de helft van de tijd gevlogen wordt en 8 tot 12 uur nodig is om aan de grond te tanken en voor de douane afhandeling. De reis bedraagt in totaal meer dan 2700 kilometers.

Nicolas en Mike zijn geen onbekenden als het om wereldrecords gaat. Ze zijn al in het bezit van het Guinness-wereldrecord voor het grootste aantal bezochte vliegvelden in 24 uur, een uitdaging die ze in 2017 hebben voltooid toen ze 87 vliegvelden in een Cessna C172-vliegtuig bezochten. Bij de huidige recordpoging vliegen ze in een Piper Malibu die ongeveer 190 kilometer per uur vliegt.

Reacties

0