Vragen van GroenLinks over overlast in stadsparken

... een bekende hangplek in het Sittardse stadspark ...
... een bekende hangplek in het Sittardse stadspark ...
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De raadsfractie van GroenLinks heeft het College van B&W een aantal vragen gesteld naar aanleiding van overlast in de stadsparken.

De laatste maanden is, aldus GroenLinks, sprake van groeiende overlast in zowel het stadspark in Sittard als in het Burgemeester Damenpark in Geleen. Er werden klachten ontvangen over de toenemende hoeveelheid zwerfafval buiten de afvalbakken, samenscholing met toenemend wietgebruik op diverse plekken in de parken, steeds meer rondrijdende fietsen en scooters in de parken en geluidsoverlast door muziek in de avonden.

De GroenLinks-fractie wil weten of het College bekend is met de klachten en wat het beleid is ten aanzien van deze problematiek: meer preventie, meer handhaving, inzetten op gedragsverandering, ondersteuning van buurtpreventieteams of een combinatie van deze maatregelen.

Volgens GroenLinks werkt consistent aanspreken van daders op gedrag vanuit het directe gezag (zoals wijkagenten, en boa’s) het beste. De fractie wil daarom weten of er al eens bij andere gemeenten is geïnventariseerd wat een effectieve aanpak is. De fractie vraagt of het tekort aan boa’s een rol speelt in deze problematiek.

Tenslotte wil de GroenLinks-fractie weten of het college bereid is om dit najaar of komend voorjaar over dit onderwerp een raadsinformatiebijeenkomst of pleinbijeenkomst te houden.

Cookieinstellingen