Grootste afname van aantal gehuwden in Limburg

Foto: CC0 via Pixabay

Tussen 2008 en 2018 nam het aandeel gehuwden in Nederlandse gemeenten het sterkst af in de gemeente Maastricht: 16,9 procent.

Het aandeel gehuwden ligt er nu op 36,8 procent. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl uit haar onderzoek met gebruik van CBS-data.

Het relatieve aantal gehuwden in Maastricht is nog altijd wel hoger dan in andere studentensteden, zoals Groningen (27,6 procent), Amsterdam (28,5 procent) en Utrecht (32,1 procent).

Afname in Limburg

Sinds 2008 is in Limburg de grootste afname van het aantal gehuwde inwoners gemeten van alle Nederlandse provincies. Het aantal gehuwden nam in de afgelopen tien jaar af met 9,9 procent, terwijl het landelijk gemiddeld met 8,6 procent afnam.

In veel Limburgse gemeenten, zoals in Sittard-Geleen (11,4 procent) ligt de afname tussen de 8 en 12 procent. Daar zijn slechts vijf uitzonderingen op. In de gemeenten Gennep (-5,6 procent) en Simpelveld (-7,2 procent) was er een relatief kleine afname. In Roermond en Vaals nam het aandeel gehuwde inwoners juist af met ruim 12 procent.

Eijsden-Margraten Limburgse gemeente met meeste gehuwden

In Eijsden-Margraten zijn relatief de meeste inwoners gehuwd. Ook in de gemeenten Voerendaal (55,7 procent) en Nederweert (54,7 procent) zijn nog altijd veel mensen getrouwd. In Sittard-Geleen ligt dat percentage op 46,3 en in Maastricht op 36,8.

Reacties

0