Morgen naar de Geleense Oldtimer Parade

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zondag vindt in Geleen de jaarlijkse Geleense Oldtimer Parade plaats. Een dag waaraan al jaren lang door tal van oldtimers en classic cars wordt deelgenomen.

De klassieke automobielen verzamelen zich zondagochtend al vroeg op de Markt in Geleen, voor deelname aan de eerste toertocht van de dag.

Dit evenement, waarbij menig volwassen kerel zijn neus platdrukt tegen het raam van zijn vroegere droomauto om het dashboard of het interieur te bekijken, wordt georganiseerd door de Stichting Oldtimervrienden Limburg (STOVL). Start-, rust- en eindpunt van het evenement is de Markt in Geleen, die die dag verandert in een openlucht automuseum.

Het evenement heeft in de loop van de jaren een goede naam opgebouwd en mag zich jaarlijks verheugen op deelnemers uit Nederland, België en Duitsland. Vooral de fraaie routes van de ochtend- en middagtoertocht door het Limburgse land oogsten veel lof.

De deelnemende classic cars en oldtimers – er worden meer dan 220 deelnemers verwacht – zijn zeer gevarieerd in leeftijd en uitvoering. Tijdens de parade kun je tientallen vooroorlogse oldtimers – ware museumstukken – bekijken. Het merendeel van de deelnemers rijdt in mooie en interessante classic cars, van heel groot tot zeer klein. Deelname staat ook open voor andere voertuigen als motoren en bromfietsen.

Er is dit jaar weer een bijzondere stoomauto aanwezig: een Stanley Steamer uit 1913. Op dit voertuig kunnen 8 personen plaatsnemen en uiteraard zullen er tijdens deze dag ritjes mee gemaakt worden. Verder is ook de stichting Oude Brandweerwagens Geleen aanwezig met drie oude brandweervoertuigen. En daarnaast kun je er de hele dag door oude tractoren, stationaire motoren, landbouwmachines en motorfietsen uit diverse verzamelingen bewonderen.

Er worden dit jaar weer vele duizenden bezoekers verwacht om deze bijzondere dag mee te beleven. De deelnemers rijden vanaf 10:00 uur toertocht van ongeveer 75 kilometer door het prachtige Zuid-Limburgse land en in de namiddag is er een rit 45 kilometer en is het een af- en aanrijden van oldtimers en classic cars. Rond 13:30 uur start een presentatie van de oldtimers.

Meer informatie

Reacties