Summer of Sports… and Arts loopt tot 16 augustus

archiefoto
archiefoto
Foto: Ecsplore

Ook dit jaar organiseert Stichting Ecsplore onder de noemer ‘Summer of Sports… and Arts’ diverse sport- en cultuuractiviteiten in Sittard-Geleen.

De meeste activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, maar er zijn ook activiteiten die geschikt zijn voor kleuters van 4 en 5 jaar.

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen hieraan mee kan doen. Wie gebruik maakt van de regeling Kansen voor alle Kinderen heeft begin juli een brief met een code gekregen. Daarmee krijgt u gratis toegang voor zes activiteiten voor ieder kind. Misschien heeft u uw kind al aangemeld of laten deelnemen aan activiteiten. Aanmelden kan nog steeds! Bekijk snel alle leuke activiteiten en meld uw kind aan op www.ikinactie.nl.

De Summer of Sports… and Arts heeft nog de volgende activiteiten op het programma staan:

Gezond in Actie Summer Edition

Vind jij koken helemaal het einde? Dan ben je deze dag bij ons aan het juiste adres! Wij nemen je mee de keuken in en gaan samen een super lekkere én gezonde maaltijd maken. Voordat we de keuken induiken gaan we buiten eerst onze eigen producten verzamenlen om mee te koken. Dus vergeet je schort en koskmuts niet en schrijf je direct in!

Donderdag 1 augustus – 10:00 tot 13:00 uur – Danikerbos, Ten Eysden 5, Geleen – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Music & Crea

Stroomt de muziek door je aderen? Leef je uit in deze muziek workshop! En leer hoe je de lekkerste smoothies maakt met verse groetnen, fruit en water. PS: deze zijn LACTOSE- EN SUIKERVRIJ! Sament met Mashidà, tuinierster en kunstenares, maken we gezonde en lekkere drankjes die je natuurlijk zelf mag opdrinken uit een door jou zelf versierde smoothiebeker. Deze te gekke workshops wil je absoluut niet missen. Meld je aan!

Vrijdag 2 augustus – 10:00 tot 12:30 uur – OBS De Duizendpoot, Veermanstraat 9, Geleen – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Beachgames

Je voeten in het zand en het zonnetje op je hoofd. Voeg daar nog echte strandspellen aan toe en je hebt dé ingrediënten voor een perfecte zomerdag! Wij hebben het goede weer, de locatie én de spellen al voor je geregeld. Surf jij dan snel naar onze website om je aan te melden?

Dinsdag 6 augustus – 10:00 tot 13:00 uur – FC Geleen Zuid, Graaf Huyn sportcomplex, Jos Klijnenlaan 685, Geleen – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Ecsplore Themadag

Zoals je weet houden wij ons bij Ecsplore bezig met sport, cultuur en gezonde voeding. Deze dag nemen we je mee op reis door Sittard. We gaan samen lekker sporten in het park, we nemen je mee naar de leukste culturele plekjes en we gaan samen lekker (én gezond!) koken. Zien we je daar? We verzamelen op het Maaslandpark, we zijn te herkennen aan onze banners!

Donderdag 8 augustus – 10:00 tot 13:00 uur – Maaslandpark, Walramstraat 6131, Sittard – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Kaboutervoetbal

Ook de allerkleinsten vergeten we niet. Speciaal voor kinderen uit groep 1 en 2 zet VV Sittard de zomverstop even stil. Zij laten je kennismaken met voetbal en leren je om samen te spelen mét en zónder bal. Jij komt toch ook?

Donderdag 8 augustus – 10:00 tot 11:30 uur – VV Sittard, Bradleystraat 21, Sittard – Kosten: €3,00 – 4 en 5-jarigen

Amalied: Ontdek VR en de wondere wereld van elektriciteit!

Amalied neemt je mee op een interessante reis door de wereld van wetenschap en technologie. Ga je graag naar de dierentuin? Of liever op safari in Afrika? Het kan allebei in de wereld van VR! En hoe werkt elektriciteit nou eigenlijk? Je ontdekt het tijdens deze bijzondere activiteiten!

Vrijdag 9 augustus – 10:00 tot 12:30 uur – BS De Tovertuin, Burgemeester Corbeijstraat 58, Sittard – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Waterpret Outside

Ben jij niet bang voor water? En houd je wel van een beetje actie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! In het Stadspark in Sittard vind je de vetste waterspellen en leukste springkussens. Ben jij klaar voor dit grootse watergevecht? Leg je zwembroek/bikini maar alvast klaar en duik snel naar onze website!

Dinsdag 13 augustus – 10:00 tot 13:00 uur – Stadspark Sittard, Sittard – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Limbricht Ballgames

Benieuwd naar wat er in Limbricht allemaal te doen is? De sportverenigingen zetten de poorten voor je open. Dus kom met ons een balletje trappen, gooien of slaan en meld je aan! Psst! Kinderen uit groep 1en 2 zijn ook welkom! De Sittard Condors gaan met je aan de slag tijdens een spelletje BeeBall. Doe je ook mee?

Donderdag 15 augustus – Sportpark Limbricht, Allee 9, Limbricht – Kosten: €3,00
10:00 tot 11:30 uur – 4 en 5-jarigen
10:00 tot 13:00 uur – 6 t/m 12 jaar

Beach Finish

Aan al het leuks komt een eind. Maar nu nog eventjes niet! We slluiten de vakantie in zomerse sferen af. Geniet na met verschillende strandsporten en waterspellen. En kom bij met een gezonde fruitcocktail en BBQ. Is het dan nu allemaal echt afgelopen? Nee hoor! Samen met een DJ dansen we de vakantie uit.

Vrijdag 16 augustus – 14:00 tot 18:00 uur – BOSS Park, Bachstraat 20, Sittard – Kosten: €3,00 – 6 t/m 12 jaar

Cookieinstellingen