Toneelgroep Maastricht en De Domijnen presenteren De laatste getuigen

Foto: © Stefan Vanfleteren

In het kader van het 75-jarige jubileum van de bevrijding van Limburg brengt Toneelgroep Maastricht in co-productie met De Domijnen De laatste getuigen.

In een regie van Michel Sluysmans geven zeven acteurs en een pianist stem aan de unieke verhalen van mannen en vrouwen die de bevrijding in Limburg hebben meegemaakt. Het script is geschreven door schrijver-journalist Wiel Beijer op basis van het gelijknamige boek van De Limburger en een aantal nieuwe gesprekken met getuigen. De première vindt plaats op donderdag 24 oktober 2019 in Schouwburg De Domijnen in Sittard en de voorstelling is daarna tot en met 24 november te zien in de Limburgse theaters.

Exact 75 jaar na de bevrijding van Limburg komen de verhalen van Harrie Bloemen, Martin Boelen, Kitty Delahaye, Gertie Gerritsen, Hennie Geurten, Wies van den Goor, Herman Silbernberg en Jan Smits tot leven in een uniek theatraal en muzikaal programma. Destijds waren zij jonge mensen, die hun wereld ingrijpend zagen veranderen tijdens en na de oorlogsjaren. Acteurs Mieneke Bakker, Bart Bijnens, Jochem ten Haaf, Karlijn Hamer, Marloes IJpelaar, Hans van Leipsig, Sef Thissen en Stijn Vervoort geven stem aan hun verhalen en worden muzikaal bijgestaan door pianist Egbert Derix. De beelden die filmmaker Rob Hodselmans maakt van de ontmoetingen tussen de acteurs en de getuigen worden vertoond tijdens de voorstelling.

De laatste getuigen is onderdeel van 75 jaar bevrijding Limburg en een coproductie van Toneelgroep Maastricht en De Domijnen. De voorstelling is van 24 oktober tot en met 24 november 2019 te zien in De Domijnen in Sittard, Schouwburg Venray, Parkstad Limburg Theaters in Heerlen, De Maaspoort Theater & Events in Venlo, ECI Cultuurfabriek in Roermond, Oos Heim in Margraten, Ainsi in Maastricht en Munttheater in Weert. De kaartverkoop is reeds gestart.

De voorstelling wordt op 23 (try-out), 24 (première) en 25 oktober als eerste opgevoerd in schouwburg De Domijnen in Sittard, Monseigneur Classensstraat 2). De voorstelling is verder te zien in Venray, Heerlen, Venlo, Roermond, Margraten, Maastricht en Weert. Kijk voor meer informatie op www.toneelgroepmaastricht.nl of www.dedomijnen.nl.

De laatste getuige
De laatste getuige – Foto: © Stefan Vanfleteren

Credits De laatste getuigen

Tekst – Wiel Beijer
Regie – Michel Sluysmans
Acteurs – Mieneke Bakker, Bart Bijnens, Jochem ten Haaf, Karlijn Hamer, Marloes IJpelaar, Hans van Leipsig, Sef Thissen en Stijn Vervoort
Muziek – Sef Thissen en Egbert Derix (piano)
Video – Rob Hodselmans
Getuigen – Harrie Bloemen, Martin Boelen, Kitty Delahaye, Gertie Gerritsen, Hennie Geurten, Wies van den Goor, Herman Silbernberg en Jan Smits

De voorstelling is een co-productie van De Domijnen en Toneelgroep Maastricht in samenwerking met Parkstad Limburg Theaters, Theater aan het Vrijthof, De Maaspoort Theater & Events, ECI Cultuurfabriek, Munttheater, Schouwburg Venray, Gemeente Margraten. Mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg en De Limburger

Reacties