Opschonen centrum in omgeving Sint Rosa Festival Sittard vordert

Woensdagochtend ging een groepje gemeentelijke medewerkers groenvoorziening samen met een aantal vrijwilligers aan de slag met het opkuisen van de omgeving van het Sint Rosa Festival.

Op de planning stonden het Kerkepad en omgeving, de Dominicanenwal en de Begijnenhofwal en de Ursulinentuin. Er werd gemaaid, onkruid uitgetrokken, geschoffeld, stamschot gesnoeid, en heel veel rondslingerend zwerfafval opgeruimd.

De oproep aan vrijwilligers om mee te helpen de omgeving eens goed op te kuisen kwam van hotelier Jean-Paul Hameleers. Met Sint Rosa komen veel bezoekers naar de stad en dan moet alles er natuurlijk wel toonbaar bijliggen. En toonbaar was de omgeving nou niet bepaald. Vanwege bezuinigingen op het groenonderhoud stond op veel plekken nogal wat onkruid. Samen met rondslingerend afval zorgde dat voor een tamelijk louche uitstraling. Maar nu ziet het er allemaal weer een stuk vriendelijke uit.

Vandaag gaan de vrijwilligers en gemeentewerkers nogmaals samen aan de slag om het resterende deel van de Ursulinentuin en de omgeving van het Kerkepad onder handen te nemen.

Klik op de foto’s boven dit bericht om de verschillen tussen voor en na het opkuisen te bekijken.

Cookieinstellingen