Laatste dag Sint Rosa Festival 2019

Glenn Miller Orchestra in de Operatent
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Voor sommige dingen gaat de tijd veel en veel te snel. Zoals voor dat leuke en ontspannen Sint Rosa Festival op de Sittardse schootsvelden.

Vandaag wordt het hoogfeest van Sint Rosa van Lima, stadspatrones en beschermvrouwe van Sittard gevierd.

De dag begint om 09:30 uur met een pontificale hoogmis in de Sint Michielskerk, waarbij bisschop monseigneur Harrie Smeets hoofdcelebrant is. Aansluitend aan de dienst vertrekt de processie vanaf de Markt naar de Sint Rosakapel op de Kollenberg.

Na terugkomst op de Markt gaat de laatste middag en avond van het Sint Rosa Festival 2019 van start. Op de Markt en de schootsvelden staan diverse nostalgische kermisattracties opgesteld. Op de schootsvelden valt daarnaast weer van alles te genieten en te beleven, met acts en optredens voor jong en oud.

De afsluitende muzikale acts zijn eveneens weer niet te missen. In de Operatent kunt u terecht voor achtereenvolgens Gregor Terror & The Calypso Gigolo’s (14:15 uur), Mr. Weazley (16:30 uur), Lex Uiting en band (20:00 uur) en tenslotte voor Heavy Hoempa (21:00 uur). In de grote Majestic spiegeltent is het om 14:00 uur tijd voor Nina Sings Janis en om 18:00 uur voor het traditionele optreden van de Janse Bagge Bend.

Reacties

0