Profielschets nieuwe burgemeester Sittard-Geleen bekend

Foto: Gemeente Sittard-Geleen

Burgemeester Sjraar Cox kondigde in mei van dit jaar aan per 15 maart 2020 te stoppen. En dus moet er worden gezocht naar een opvolg(st)er.

Een vertrouwenscommissie bestaande uit gemeenteraadsleden ging aan het werk om een profielschets op te stellen voor de nieuwe burgemeester. Daarnaast heeft de gemeente via een online enquête ook de inwoners om hun mening gevraagd.

Donderdag 5 september stelde de gemeenteraad de profielschets voor de nieuwe burgemeester vast. De profielschets wordt gebruikt om kandidaten te beoordelen tijdens de sollicitatieprocedure. De profielschets beschrijft de kwaliteiten en vaardigheden waaraan de nieuwe burgemeester moet voldoen. Inwoners van Sittard-Geleen konden via een online-enquête hun mening geven.

Kort door de bocht: de nieuwe burgemeester van Sittard-Geleen moet een assertief strateeg zijn, die beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en die gezag(uit)dragend is. Hij of zij heeft bovendien een groot hart voor een inclusieve samenleving.

Hieronder vindt u de link naar de volledige profielschets van de nieuwe burgemeester. In dat document staat ook de uitslag van de online-enquête onder de bevolking over de eigenschappen waarover de nieuwe burgemeester moet beschikken.

Nu de profielschets is vastgesteld heeft de minister van Binnenlandse Zaken de vacature voor een nieuwe burgemeester voor Sittard-Geleen geopend. Kandidaten kunnen solliciteren bij de commissaris van de koning. Uiteindelijk bepaalt de gemeenteraad wie de nieuwe burgemeester wordt. Het proces van selectie en benoeming duurt gemiddeld een half jaar.

Reacties