Maandag Jubileumbedevaart Sittard-Kevelaer

Foto: Ben Bender [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)]

Maandag vindt de jaarlijkse bedevaart Sittard-Kevelaer plaats. De bussen vertrekken om 08:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Op de Vos.

Ditmaal valt er een mijlpaal te vieren. Het is dit jaar namelijk 350 jaar geleden dat een Sittardse Mariabroederschap een bedevaart naar het Duitse Kevelaer ondernam. En nog altijd vertrekken er jaarlijks bedevaartgangers vanuit Sittard naar het bedevaartsoord om steun en troost te zoeken bij Onze Lieve Vrouw in Kevelaer.

Tijdens de jubileumbedevaart gaat kardinaal Eijk voor in de eucharistieviering en het Marialof. Deelnemers aan de bedevaart ontvangen een jubileum-insigne.

Tevens komt maandag het jubileumboek ‘Broederschap Sittard-Kevelaer, 350 jaar pelgrimeren en thuiskomen’ uit. Het boek beschrijft kort de geschiedenis van de bedevaart Sittard-Kevelaer en bevat veel oud en nieuw beeldmateriaal. Mede dankzij een bijdrage van de Gemeente Sittard-Geleen kon het boek tot stand komen. Het is vanaf dinsdag voor 12 euro verkrijgbaar bij de Aartsbroederschap van OLV van het Heilig Hart en bij boekhandel Krings.

Als waardering voor de inzet van het Aartsbroederschap om de bedevaart Sittard-Kevelaer in stand te houden ontving het uit handen van deken Van Rens de gouden draagspeld van de parochie.

presentatie insigne en jubileumboek Kevelaer
Presentatie insigne en jubileumboek

Reacties