PIT – nieuwe lokale politieke partij opgericht in Sittard-Geleen

Foto: J.M. Luijt [CC BY 2.5]

Sinds dinsdag is de gemeente een mogelijke partij rijker voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

Onder leiding van Maud Schenk-Hermans – oud-statenlid namens het CDA – is de spiksplinternieuwe partij P!T opgericht. P!T staat voor Politiek, Innovatief en Toegankelijk.

logo PITDe partij staat nog ruim in de kinderschoenen en het is dan ook niet vreemd dat er dik twee jaar voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen een begin wordt gemaakt. “Het past namelijk binnen onze visie die ten grondslag ligt aan het opstarten van een nieuwe partij”, aldus Maud Schenk-Hermans.

Ze vervolgt: “Voor een verantwoordelijke baan in het dagelijkse leven moet je aantonen dat je bepaalde kwaliteiten hebt. Dat je kennis en kunde hebt van een vakgebied. Waarom zou het dan vreemd zijn om vanuit die visie mensen bij elkaar te brengen die als doel hebben samen een goed team te vormen voor de gemeente? Ondersteund door bagage aan (specifieke) kennis. Niet het aantal stemmen of populariteit is voor ons belangrijk om te bepalen of iemand geschikt is, de kennis en expertise is dat wel. Affiniteit met politiek is uiteraard mooi meegenomen, maar niet iedereen heeft de behoefte om op de bühne te staan. En dat is natuurlijk prima.

Als leidinggevende binnen het Graaf Huyn College is het een must dat je samenwerkt. Dat je gebruik maakt van je talenten in je team. Alleen dan kun je het beste uit de mensen halen en zorgen voor kwaliteit en zorgvuldigheid. Een team creëer je door mensen aan te spreken op wat ze kunnen, ze te waarderen waar ze sterk in zijn en ze zeker niet te veel te belasten met zaken die hen niet liggen. Dat mis ik nu in de huidige lokale, provinciale en landelijke politiek. Ik zou dat graag anders zien. Het benutten van elkaars sterke punten, en niet alleen binnen je eigen partij. Ik zeg niet dat het niet gebeurt, maar echt zichtbaar is het (nog) niet.

We willen de komende twee jaar gericht op zoek gaan naar mensen om mee te denken over wat nodig is voor een gemeente zoals de onze. Maar die zeker ook verstand van zaken hebben van een bepaald onderwerp. Dat we nu al ruim voor die verkiezingen starten is geen toeval. Zorgvuldigheid vraagt nu eenmaal een goede planning en behoeft geen haastwerk.”

Maud Schenk-Hermans voegt er wel nog aan toe dat het nog geen zekerheid is dat er door P!T wordt deelgenomen aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. “Als je als doel hebt te gaan voor een team met kwaliteit, moet je ook zo eerlijk zijn om te zeggen dat je niet deelneemt wanneer je samen besluit dat die missie niet geslaagd is. Echter gaan wij uit van het beste en hopen een goed, deskundig team tegen die tijd aan de inwoners van onze gemeente te mogen presenteren. Misschien raar om nu al op te merken dat deelname nog geen zekerheid is, maar het past wel helemaal bij de innovatieve toon van onze partij P!T.”

Naast Maud Schenk-Hermans zijn ook Vincent Schenk & Sven Dijkstra betrokken bij de oprichting van P!T.

'

Reacties

article
171220
Sinds dinsdag is de gemeente een mogelijke partij rijker voor deelname aan de gemeenteraadsverkiezingen in
https://sittard-geleen.nieuws.nl/nieuws/20190911/pit-nieuwe-lokale-politieke-partij-opgericht-in-sittard-geleen/
2019-09-11T13:28:09+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/305/2019/09/11002240/stembiljet-en-rood-potloodt.jpg
gemeenteraad, Maud Schenk-Hermans, PIT
Nieuws