Drie eenakters over hoe het hoort en hoe dat voelt – achter de façade

Foto: © Theatergroep Strapatsen

Op zaterdagavond 21 september worden in het Pitboel Theater in Sittard drie eenakters opgevoerd.

De drie korte voorstellingen worden uitgevoerd door Theatergroep Habbekrats uit Maasbree, Strapatsen uit Obbicht en Setovera uit Sevenum. De voorstelling begint om 20.00 uur.

Brief in schemer – Toneelvereniging Setovera

Het is 1940, het is oorlog, je bent moeder van een zoon aan het front én je bent blind. De enige mogelijkheid om met je zoon te communiceren is via het geschreven woord, de brief. Maar hoe? Gelukkig is de schoolmeester van het dorp bereid, ondanks zijn drukke bestaan, tijd voor je vrij te maken en de door jou gedicteerde regels op te stellen. Angst, liefde, hoop en vertrouwen vinden hun weg, via de pen van de meester, naar jouw zo innig geliefd kind.
Spel: Marjo Dorssers en Mart van Enckevort
Regie: Karen Buwalda
Tekst: Herman Heijermans

Elf uur stipt – Theatergroep Habbekrats

Merel woont in een duur villadorp en leidt een schijnbaar succesvol leven. Op een ochtend krijgt ze, onaangekondigd en geheel tegen haar zin, bezoek van haar nieuwe buurvrouw Moniek. Ongevraagd en onbewust pelt Moniek laag voor laag de zorgvuldig opgebouwde beschermlaag af. Ook bij zichzelf.
Spel: Myrte Groeneveld en Saskia Nab
Regie: Annigje Primowees
Tekst: John Ford Noonan

Workel Mochilk – Theatergroep Strapatsen

De absurdistische en komische voorstelling Workel Mochilk speelt zich af in een restaurant. Service, gastvrijheid en aandacht schenken aan alle noden van de gast, zijn eigenschappen die de bediening zich niet eigen heeft gemaakt. Deze avond zullen de gasten en het personeel zich nog lang heugen. ‘Je zou eigenlijk mijn karakter moeten hebben.’
Spel: Isabel Pullens, Mark van Seggelen, Mireille Verhoeven en René Zeebregts
Regie: Willem Schouten

Reacties