Kredietwaardigheid Zuyderland beoordeeld als zeer goed

Fitch Ratings heeft de kredietwaardigheid van Zuyderland met een A+ credit rating als zeer goed beoordeeld.

Dat meldt Zuyderland op zijn website. Volgens Zuyderland weerspiegelt het positieve oordeel van Fitch de kracht en toekomstbestendigheid van Zuyderland. “De goede financiële uitgangspositie in combinatie met solide meerjarenafspraken voor bekostiging en financiering zorgt volgens Fitch voor een stabiele basis bij Zuyderland.
Dit stelt Zuyderland in staat om te anticiperen op de belangrijkste uitdagingen in de zorg én kwalitatief hoogwaardige zorg te blijven leveren. De strategie van Zuyderland sluit aan bij het hoofdlijnenakkoord en wordt ondersteund door alle belangrijke stakeholders.”

Roel Goffin, lid van de Raad van Bestuur van Zuyderland, stelt dat deze rating Zuyderland de mogelijkheid biedt om op de kapitaalmarkt financiering aan te trekken die optimaal aansluit bij de zorgvisie en zorgvraag met het daarbij benodigde vastgoed en de vele uitdagingen op het vlak van innovatie. Goffin geeft aan dat de sterke rating is gebaseerd op de zorgstrategie van Zuyderland: “De beste zorg, zo thuis mogelijk”.

Na de fusie in 2015 en enkele financieel zware jaren is Zuyderland er in geslaagd om de organisatie toekomstbestendig te maken. De zorginstelling is nu financieel stabiel en werkt aan de ontwikkeling van de zorg naar de toekomst. Zuyderland heeft hierbij de steun van de zorgverzekeraars, financieringspartijen en alle andere stakeholders.

Bron: Zuyderland.nl

Cookieinstellingen