Lezing bij De Domijnen – Relaties en seks: two of a kind

Foto: De Domijnen

Dr. Marieke Dewitte geeft op 5 november om 20:00 uur in Filmhuis De Domijnen een Studium Generale lezing over relaties en seks.

Hoewel seksualiteit en relaties onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, worden beide concepten zowel op wetenschappelijk als klinisch vak geïsoleerd van elkaar bestudeerd. Toch hebben we vaak seks binnen een relatie en manifesteren seksuele problemen zich eerder tijdens seks met de partner dan tijdens solo-seks.

Lezing door Dr. Marieke Dewitte bij De Domijnen

In deze lezing zal Marieke Dewitte verschillende perspectieven belichten die de link tussen seks en relaties verklaren, zowel op het vlak van onderzoek als de klinische praktijk. Hierbij zal ze bijzondere aandacht besteden aan de hechtingstheorie. Het seksueel systeem wordt namelijk ondersteund door processen die de hechting tussen partners bevorderen en ook hechtingservaringen hebben invloed op de manier waarop individuen hun seksuele relatie beleven. De hechtingstheorie kan dus helpen om de oorsprong en beleving van seksuele problemen beter te begrijpen. Marieke Dewitte is Assistant Professor seksuologie bij Universiteit Maastricht.

De lezing vindt plaats op 5 november in Filmhuis De Domijnen en start om 20:00 uur. Deelname bedraagt € 7,50. Voor lezers van de nieuwsbrief Collectie en Informatie en supporters van De Domijnen bedraagt de entree € 5,-. Aanmelden is mogelijk via de website van De Domijnen.

De lezing maakt deel uit van een serie lezingen die in samenwerking met Studium Generale Maastricht aangeboden worden door De Domijnen. Wetenschappers van Universiteit Maastricht verzorgen de presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Raadpleeg de agenda onder www.dedomijnen.nl/bibliotheek voor toekomstige lezingen.

Reacties